Lidl al País Valencià el 2018: set botigues i 34 milions d'euros

La cadena de supermercats alemanya compra producte valencià per valor de més de 230 milions d'euros

Les botigues de Lidl  ja fa més de 25 anys que són al País Valencià Les botigues de Lidl ja fa més de 25 anys que són al País Valencià

La cadena alemanya Lidl ha obert aquesta setmana dues noves botigues al País Valencià, una en la Gran Via Marquès del Túria, al centre de València, i una altra a Petrer (Alacant), amb les quals la companyia tanca 2018 amb set noves obertures a la comunitat, 34 milions d'euros d'inversió i la creació de 90 llocs de feina.

En total, Lidl ha obert dos supermercats a València capital (carrers Maestro Rodrigo i Gran Via Marquès del Túria) i un en els municipis d'Oliva, l'Eliana, Finestrat, Port Sagunt i Petrer. Els quatre primers centres corresponen a obertures netes que amplien la xarxa de botigues a la regió, mentre que els tres restants substitueixen immobles que ja existien i que han estat reconstruïts.

La cadena ha destacat en un comunicat que, a més de "dinamitzar" l'economia regional a través de l'obertura de nous centres i la contractació de nous empleats, també contribueix a desenvolupar el negoci dels proveïdors valencians en comprar producte local per valor de més de 230 milions d'euros cada any i exportant un 30% del mateix a la seva xarxa de 10.500 botigues a Europa.

Centre logístic a Xest

Després de gairebé 25 anys al País Valencià, Lidl summa ja prop de 70 tendes i 1.200 empleats. L'autonomia s'ha convertit en un "pol estratègic" per al desenvolupament del negoci de la cadena a Espanya, per la qual cosa té previst inaugurar un nou centre logístic a Xest "amb l'objectiu d'impulsar les seves operacions en tota la zona del País Valencià".

L'obertura aquest dijous del supermercat en la Gran Via Marquès del Túria 52, donarà servei principalment als veïns dels barris de Gran Via i l'Eixample, i serà la botiga més cèntrica de què disposa i on treballaran 25 persones.

A Petrer, Lidl ha reconstruït la tenda que ja tenia en l'Avinguda Mediterrani número 59, la qual cosa ha permès millorar i ampliar la sala de vendes. La botiga comptarà amb una plantilla de 16 persones.

Per a l'engegada dels dos establiments, Lidl ha invertit més de 5,5 milions d'euros i ha creat 20 nous llocs de treball. Així mateix, ha comptat amb la col·laboració de diverses empreses locals, tant en la construcció com en l'equipament dels immobles.

Més informació
Alvalle, Mercadona o Lidl: qui fa el millor gaspatxo?
Lidl obrirà sis supermercats i crearà 100 llocs de feina
Lidl inverteix 3,3 MEUR en un supermercat a Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit