Lladró anuncia un nou ERO

El procés de regulació afecta uns 270 empleats dels diferents centres de l'empresa familiar de ceràmica i porcellana

La central de Lladró a Tavernes Blanques | EP
La central de Lladró a Tavernes Blanques | EP

La direcció de la firma de figures de porcellana Lladró "realitzarà un procediment d'acomiadament col·lectiu". El segon en tres anys. Segons un comunicat de Lladró, l'aplicació d'aquesta mesura afectarà a les quatre empreses que conformen el grup empresarial. "En un entorn en què resulta imprescindible millorar la competitivitat de la companyia, es fa necessari reorganitzar el treball i ser més eficients a nivell operatiu", afegeix la nota.

Més info: Lladró anuncia un ERO per la caiguda de vendes

Amb aquest objectiu, en un termini màxim de set dies quedarà constituïda la comissió negociadora dels treballadors de l'empresa i començarà un període de consultes dilluns 1 d'abril, que s'estendrà al llarg d'un mes. El passat 21 de febrer Lladró va decidir agrupar els dies d'aplicació de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) en aquest mes per poder atendre el pic de producció que s'esperava que es produís a partir de març amb les comandes de les seves novetats, segons va argumentar llavors l'empresa.

270 treballadors i treballadores afectats

L'expedient de regulació temporal d'ocupació de Lladró s'ha aplicat durant 123 dies. El seu període d'aplicació va des del 19 d'octubre de 2018 fins al març de 2020 i afecta 270 empleats de tres empreses del grup.

L'empresa ha posat en pràctica aquesta mesura davant la necessitat de no incrementar els nivells de producte emmagatzemat i compassar l'oferta a la demanda, i ha assegurat llavors que es continuaria invertint en creativitat, màrqueting, obertura de nous canals i desenvolupament de noves línies de producte en la seva aposta per la diversificació. La històrica signatura de porcellanes, situada en la localitat valenciana de Tavernes Blanques, va deixar d'estar controlada pels tres germans fundadors, Juan, Vicente i José Lladró i va ser venuda al gener de 2017 al grup PHI Industrial.

Més Informació
Mor l'empresari Juan Lladró
Lladró es ven l'empresa
Empresa familiar: Quan més cosins més endins
Avui et destaquem
Comentaris