Mor l'empresari Juan Lladró

El valencià era cofundador de l'emblemàtica firma de porcellana Lladró juntament amb els seus germans

Una de les mítiques figures de l'empresa de porcellana. | Lladró Una de les mítiques figures de l'empresa de porcellana. | Lladró

Juan Lladró, un dels fundadors de la companyia valenciana de porcellanes, ha mort aquest dissabte als 91 anys d'edat, segons han confirmat fonts properes a l'empresa situada a Tavernes Blanques (València), actualment en mans del grup PHI Industrial.

Nascut a Almàssera (València) en 1926, Lladró va fundar l'empresa al costat dels seus dos germans menors en 1953. La signatura va iniciar la seva expansió internacional una dècada més tard i des de llavors ha obert filials, les Boutiques Lladró, a Estats Units, Canadà, Austràlia, Japó, Hong Kong, Singapur i països europeus com Regne Unit, Alemanya, Bèlgica o Itàlia. Aquest any, després de la venda de PHI, va obrir una pop up store a València.

La companyia crea totes les seves figures a la Ciutat de la Porcellana, situada a Tavernes Blanques. Les primeres instal·lacions es van inaugurar en 1969 i es van ampliar progressivament amb la implantació mundial de la signatura, fins a aconseguir els 100.000 metres quadrats que té en l'actualitat.

Compra de PHI i ERTE en marxa

Al gener de 2017, la Junta General Extraordinària de la firma va acordar acceptar l'oferta de compra sobre Lladró, S. A. realitzada pel grup PHIIndustrial, després que la societat matriu de Lladró, Sogidei, publiqués la convocatòria d'autoritzar la venda del 100% de les accions.

L'empresa havia passat els últims anys per complicades situacions i va prejubilar vora mig centenar de treballadors  

La mercantil va adoptar la decisió per "la ferma voluntat expressada pel grup inversor d'assegurar la continuïtat de la marca". Aquesta operació de venda s'emmarcava en el procés que Lladró va començar en 2016 amb la cerca de compradors i inversors.

Fins al moment, l'empresa estava controlada per la família de Juan Lladró, amb el 70% de les accions, mentre que les famílies dels altres dos germans, José i Vicente, controlaven el 30%, és a dir, el 15% cadascuna.

Al juny de l'any passat, la companyia valenciana va aconseguir un acord amb els seus empleats per establir un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) de 85 dies per a l'exercici 2016, així com l'avançament al 15 de juliol de la prejubilación de 40 treballadors.

Més informació
La Piemontesa porta la pasta italiana a València
Axel Hotels obrirà un hotel a València
Avui et destaquem
El més llegit