Advanced Factories se celebra a Barcelona entre el 3 i el 5 de març | Cedida
Advanced Factories se celebra a Barcelona entre el 3 i el 5 de març | Cedida

La valenciana, Regió Industrial Europea 2020

L'esdeveniment d'innovació Advanced Factories convida el País Valencià, territori que agrupa el 10% del teixit industrial de l'Estat espanyol

Advanced Factories, l'esdeveniment d'innovació per a transformar el sector industrial i ajudar a millorar la competitivitat de les pimes industrials que se celebra entre el 3 i el 5 de març a Barcelona, acollirà durant aquesta edició al País Valencià com a Regió Industrial Europea 2020 perquè compartisca els seus casos d'èxits, preocupacions i millores. La regió valenciana suposa el 10% del teixit industrial d'Espanya i el seu model serà exposat en el congrés de la mà de Júlia Company, directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i de Maria Empar Martínez Bonafé, directora general d'Indústria, Energia i Mines de la Generalitat Valenciana.

Una de les principals demandes del sector industrial del País Valencià és la dificultat per a cobrir llocs de treball de perfils digitals. Una demanda que ha crescut notablement en l'últim any, segons un estudi realitzat per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV). 

Més info: Falten perfils digitals a les empreses valencianes  

"La falta de perfils professionals digitals en el sector industrial és una de les principals reivindicacions de la indústria valenciana. Un fet que també veiem reflectit en general en el sector manufacturer espanyol. Des de Advanced Factories volem ser l'altaveu que pose en valor els canvis en una indústria que s'està demostrant clau a Espanya", assenyala Albert Planas, director de Advanced Factories. La presència valenciana en Advanced Factories comptarà amb una agenda institucional i empresarial per a impulsar la transferència tecnològica entre l'ecosistema empresarial valencià, el segon més nombrós de l'esdeveniment en les últimes edicions. 

Romina Moya, gerent de l'Associació d'Empresaris de Parcs i Polígons Industrials a Almussafes, ciutat on s'ubica la factoria Ford, compartirà una taula redona amb Jordi Carbonell, subdirector general de Política Industrial de la Generalitat de Catalunya, Soledad Díaz, directora gerent de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE), i Xavier Garriga, director de 30 Virtual, per a reflexionar sobre la transformació i els reptes de diferents polígons industrials d'Espanya.

A més, experts de diferents països i regions com el Regne Unit, Eslovàquia, els Països Baixos, Catalunya i la País Valencià analitzaran els reptes digitals de la societat i com podem avançar cap a la digitalització de les indústries europees sense que això supose una amenaça per a la societat.

Una taula de debat en la qual participaran de nou la directora general de l'IVACE de la Comunitat Valenciana, Oto Pison, subdirector i gerent d'innovació de Slovak Investment and Trade Development Agency, Coen de Graaf; Project leader de Vanguard Initiative dels Països Baixos; Barry Maybank, CIO del Manufacturing Technology Centre (MTC) del Regne Unit, i Matilde Villarroya, directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Més informació
Advanced Factories impulsa les startups més innovadores de la indústria 4.0
La gran setmana de la innovació industrial arriba a Barcelona amb Advanced Factories
Avui et destaquem
El més llegit