Advanced Factories impulsa les startups més innovadores de la indústria 4.0

Els projectes seleccionats a l'Industry Startup Forum podran donar-se a conèixer davant de les empreses, inversors i professionals líders del sector

Advanced Factories busca las startups más innovadoras para el Industry Startup Forum | Cedida Advanced Factories busca las startups más innovadoras para el Industry Startup Forum | Cedida

Advanced Factories, l'esdeveniment de referència en indústria 4.0 i automatització per al sector industrial que se celebra del 3 al 5 de març en el CCIB de Barcelona, obre convocatòria per a l'Industry Startup Forum. Un espai en el qual startups i projectes innovadors podran donar-se a conèixer enfront de les empreses, inversors i professionals capdavanters del sector.

En un moment de revolució tecnològica, les necessitats de la indústria s'han vist incrementades amb el desenvolupament de la connectivitat, la transformació digital i l'auge de la indústria 4.0. Un canvi que ha afavorit l'aparició de nous models de negoci i empreses emergents l'eix principal de les quals són les noves tecnologies.

Més info: Advanced Factories premiarà els projectes més innovadors d'indústria 4.0

Amb l'objectiu d'impulsar els emprenedors i els seus projectes innovadors, l'Industry Startup Forum ofereix a les startups l'oportunitat de donar a conèixer els seus productes o serveis mitjançant un pitch elevator i reunir-se amb potencials partners i inversors per establir sinergies i desenvolupar noves solucions per a la fàbrica connectada. En aquest sentit, l'Industry Startup Forum busca projectes que impactin en les plantes del futur amb tecnologies com la Intel·ligència Artificial, manufactura additiva, Big Data, IoT, robòtica o automatització. "La col·laboració entre startups i empreses és un win-win d'innovació que afavoreix tant a les dues parteixes com al sector industrial en general. Per això, hem d'impulsar i facilitar que empreses emergents i grans companyies es reuneixin i estableixin sinergies", assenyala Albert Planas, director d'Advanced Factories.

Els projectes seran avaluats per un comitè d'experts que valoraran la capacitat de resoldre els reptes de la indústria, el lideratge i gestió d'equips, la innovació i l'escalabilidad i sostenibilitat de l'empresa. En la passada edició de l'Industry Startup Forum van participar empreses emergents tan innovadores com Nuavis, que ofereix solucions de realitat virtual i visió artificial per a la gestió de processos productius dependents d'un operari; ENGIDI, un dispositiu wearable per monitorar la seguretat del treballador i prevenir accidents; Emes3D, que fa ús de la fabricació additiva i la tecnologia 3D per millorar productes i processos; o Maichinery, que també va ser premiada en els Factories of the Future Awards per la seva proposta d'implementació de la Intel·ligència Artificial en la màquina robòtica de pintura per a estructures singulars. També van presentar les seves solucions les startups AEInnova, Fabber, DigitalSoniSolutions, Muutec Monitoring Solutions, Idiogram Technologies, Kentu, Proglove i Datumize.

Les startups interessades aquest any tenen fins al proper 3 de febrer de 2020 per participar i optar a presentar el seu projecte en Advanced Factories. A més, els seleccionats seran automàticament candidats als Factories of the Future Awards, uns guardons que tenen com a objectiu fomentar i promoure la innovació i transferència en la indústria i el procés de la qual d'inscripció estarà obert fins al proper 22 de gener.

L'Industry Startup Forum, coorganitzat amb La Salle Technova, té lloc en el marc d'Advanced Factories, un esdeveniment que reuneix a més de 16.000 professionals industrials que volen conèixer les últimes novetats i tecnologies emergents a través del major congrés europeu sobre innovació industrial, l'Industry 4.0 Congress. A més de les solucions que presenten les més de 350 signatures expositores com ABB, Accenture, ESTIMADA, Delta, HP, Infaimon, Igus, Bosch Rexroth, Schunk, Siemens, Trumpf, T-Systems, Universal Robots, Festo, Mitsubishi, Beckhoff i Pilz, entre moltes altres. Una trobada que pretén apropar la digitalització a la indústria amb solucions innovadores i competitives tant per a grans empreses com per a la petita i mitja empresa industrial.

Més informació
La gran setmana de la innovació industrial arriba a Barcelona amb Advanced Factories
La IA a la fàbrica: automatització, optimització de processos i major productivitat
Advanced Factories aposta per una nova indústria sostenible i inclusiva
Avui et destaquem
El més llegit