• Privilegiis, cap oferta sense aprofitar

Privilegiis, cap oferta sense aprofitar

Aquesta start-up ha creat un agregador que permet a l'usuari trobar amb un sol clic tots els avantatges als quals té dret per ser membre de diverses entitats, clubs o associacions

    Sergio Giménez va tenir la idea de Privilegiis quan es va anar a apuntar al gimnàs
    Sergio Giménez va tenir la idea de Privilegiis quan es va anar a apuntar al gimnàs
    11 d'Agost de 2015 - 05:30

    "Fa tres anys i mig em volia apuntar al Dir i em van començar a fer una sèrie de preguntes. Si era soci del Racc, de l'Fnac, de La Vanguardia, on estava empadronat, si era estudiant, etc", recorda Sergio Giménez. "Al principi no entenia bé quina relació tenia això amb donar-me d'alta al gimnàs", confessa, però ràpidament va descobrir que totes aquestes entitats tenen acords amb tercers. "Això servia per calcular la meva quota mensual en funció de les vinculacions que tingués". Com passa sovint, l'anècdota més inesperada pot ser l'embrió d'una idea emprenedora. És el cas de Privilegiis, que va néixer arran de la decisió del Sergio d'apuntar-se al gimnàs.

    On és el meu descompte?
    Siguem sincers, algú sap realment tots els avantatges i descomptes als que té dret per ser soci d'un club, pertànyer a una associació o haver-se col·legiat professionalment? Segurament no. I el que és més greu, a conseqüència d'això no s'aprofiten. "Els usuaris no aprofiten tots els seus privilegis perquè acostuma a ser difícil trobar un avantatge per una cerca que estàs fent si has d'entrar a cadascuna de les pàgines", recorda Giménez. A més, sovint a l'hora de validar aquest avantatge també hi ha problemes perquè ni els mateixos comerços acaben sent conscients de tots els acords que tenen.

    De fet, només el Carnet Jove ja té més de 8.000 avantatges. "Dels avantatges que tenim presents a tots els que hi ha, en resulta una gran diferència. És impossible controlar-los tots perquè n'hi ha molts i s'actualitzen sovint", diu Sergio Giménez.

    La solució la planteja amb Privilegiis, "un agregador d'entitats que ofereixen avantatges als seus socis", defineix. L'empresa on treballem, el RACC, l'Fnac o fins i tot els bancs on operem tenen multitud d'acords amb altres empreses o comerços. "Hem desenvolupat una plataforma tecnològica amb un metabuscador que permet trobar ràpidament l'avantatge que estàs buscant en totes les entitats de les quals ets membre i estan adherides a la nostra plataforma", explica Giménez. "Si Trivago ho fa amb hotels, Privilegiis ho fa amb avantatges o privilegis. En diem privilegis perquè no només són descomptes, també poden ser tractes preferents com no fer cues. Ho ajuntem en una sola plataforma per posar-ho fàcil a l'usuari final", relata.

    La plataforma ja compta amb més de 9.000 usuaris registrats i té acords firmats amb 25 entitats, mentre uns altres tants es troben en tràmits. Col·legis professionals, federacions, associacions o gremis poden facilitar que els seus membres realment utilitzin els avantatges que els ofereixen a través de Privilegiis.

    Aquesta start-up està treballant per tenir a punt l'aplicació mòbil, però des de finals del 2014 ja té una versió web definitiva "totalment responsive". El seu funcionament és senzill. Un cop registrat, l'usuari indica a quines entitats pertany i "té com un Google per buscar activitats o serveis, on Privilegiis t'ordena tots els avantatges als quals tens dret. A més, t'indica quan n'hi ha de complementaris, per exemple un descompte i evitar cues", explica Giménez.

    Alguna cosa més que buidar de carnets la cartera
    Si bé ja hi ha aplicacions, com Stocard, que ens permeten agrupar tots els carnets de fidelitat per reduir el pes a la cartera, Privilegiis "va un pas més enllà", assegura el seu fundador.

    "Volem que l'usuari realment utilitzi els acords entre les entitats. Com més ho utilitzi, més se'n beneficiaran en presència i notorietat, i més satisfacció tindrà l'usuari, que al final és l'objectiu del programa de fidelitat", apunta.

    La definició del model de negoci
    Més enllà d'una bona idea, perquè el projecte sigui sostenible ha de tenir un model de negoci que funcioni. Sergio Giménez reconeix que "l'hem anat pivotant. Actualment estem en el tercer model que provem, que confiem que sigui el definitiu". Destaca que en un privilegi hi ha tres actors: l'usuari final, l'entitat que l'ofereix i el negoci o el comerç on es gaudeix. "Oferim valor afegit als tres actors, però qui més rendiment en treu és el negoci o comerç on es gaudeix el privilegi, i és a qui cobrem", aclareix.

    La via per fer-ho és quan aquest negoci utilitza la verificació premium de Privilegiis. "Li permet solucionar tots els problemes de verificació que actualment estan tenint, com per exemple que la persona de taquilles no conegui exactament totes les promocions existents", incideix. A més, "també serveix per saber si la persona que ve només amb el DNI està vinculada a totes les entitats de forma veraç".

    Segons Giménez, "si el comerç utilitza aquesta verificació premium, li cobrem un petit percentatge". Una solució que pot permetre acabar amb situacions surrealistes, com el fet que "en alguns llocs demanen l'últim rebut pagat del mes anterior per comprovar que ets soci d'aquella entitat. Aquest tipus de coses no tenen sentit perquè l'usuari final no ho farà i perdrà l'avantatge", conclou.