El Punto Incorpora ajuda les persones amb discapacitat a trobar feina

COCEMFE Barcelona, Obra Social “la Caixa” i el Consorci de la Zona Franca s'uneixen millorar la inserció laboral en el marc industrial

Empreses amb majoria de treballadors discapacitats Empreses amb majoria de treballadors discapacitats

L'Obra Social "la Caixa", el Consorci de la Zona Franca i COCEMFE Barcelona creen un programa per a la integració de persones en situació de vunerabilitat. El Punto Incorpora, com s'ha denominat el projecte, estarà gestionat per la per la Federació d'entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret COCEMFE Barcelona, que s'ha sumat al Programa Incorpora de "la Caixa" per impulsar la integració laboral al mercat ordinari de persones amb discapacitat.

El nou Punto Incorpora comptarà en la seva obertura amb 4 professionals: un consultor comercial que realitzarà la prospecció empresarial; una treballadora social, que facilitarà la capacitació i apoderament de les dones amb discapacitat que hi participin; un terapeuta ocupacional que realitzarà els itineraris adaptats i un administratiu. La previsió és integrar al mercat laboral ordinari entre 40 i 60 persones a l'any.

Un Punto Incorpora en una àrea industrial

En la presentació, que ha comptat amb la presència de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, s'ha destacat la posició estratègica d'aquest Punto Incorpora en situar-se a la zona industrial de la Zona Franca de Barcelona, on es concentren prop de 300 empreses a les quals prestarà un servei gratuït i especialitzat de preselecció de personal qualificat. Amés, les organitzacions participants estarien exercint les seves polítiques de Responsabilitat Social Empresarial en matèria d'integració laboral, demostrant així el seu compromís real amb la inclusió de les persones amb discapacitat.

Al costat de l'important parc empresarial de la Zona Franca de Barcelona, podran beneficiar-se del Punto Incorpora altres institucions situades aquí com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que suma 36 municipis.

La ministra ha ratificat “el compromís d'aquest govern amb l'ocupació per a les persones amb discapacitat” i ha afegit que “és una prioritat seguir batent rècords”. També ha explicat que l'any 2017 s'han fet més de 300.000 nous contractes per a persones amb discapacitat, “ja hi ha a Espanya un milió de persones amb discapacitat treballant i potenciant el seu talent”.

Perfils especialitzats

Amb el Punto Incorpora, les entitats col·laboradores posen a la disposició de les empreses els perfils professionals més adequats a les seves necessitats, donen compliment a la legalitat en afavorir la integració social de les persones amb discapacitat i contribueixen a impulsar la responsabilitat social corporativa.

A més, el programa Incorpora de "la Caixa" ofereix a les empreses un servei gratuït d'assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social corporativa, centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El programa, creat el 2006, va facilitar en 2017 7.500 llocs de treball a persones vulnerables a Barcelona.

Per la seva banda, el Consorci de la Zona Franca, reforça amb el seu suport al Punto Incorpora la seva estratègia de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per la qual ha decidit dedicar un 10% dels seus beneficis anuals a polítiques socials com la promoció d'habitatge assequible, el suport a organitzacions no governamentals amb finalitats solidàries i la promoció de l'equiparació de gènere i de la igualtat d'oportunitats en els col·lectius desfavorits.

Més informació
La Fundació La Caixa és la tercera fundació mundial amb 24.000 milions d'euros
L'Obra Social La Caixa convoca 227 beques de postgrau
Voluntaris contra l’exclusió social
Avui et destaquem
El més llegit