Les cases més cares que es poden comprar a Catalunya

El perfil de milionari estranger s’imposa en les adquisicions d’habitatges de luxe

L’edifici Mandarin Residences, l’antiga Torre Deutsche Bank, en el número 111 del Passeig de Gràcia | VIA Empresa L’edifici Mandarin Residences, l’antiga Torre Deutsche Bank, en el número 111 del Passeig de Gràcia | VIA Empresa

En el número 111 del Passeig de Gràcia de Barcelona, l’antiga Torre Deutsche Bank, s’han venut els quatre àtics per uns preus que superarien els 25 milions d’euros, a raó de 45.000 euros el metre quadrat, segons avança Crónica Global. Altres mitjans com La Vanguardia elevarien l’import d’un dels àtics, un dúplex de 580 metres quadrats, al voltant dels 40 milions. Aquesta promoció del fons KKH Property Advisors, coneguda pel nom Mandarin Residences, ha assolit els preus més cars de l’Estat pel que fa al metre quadrat.

Els habitatges de luxe del Mandarin Residences s’han venut amb una relativa rapidesa, majoritàriament a clients estrangers. Precisament, el perfil de milionari estranger s’està imposant en les compres immobiliàries de més de 10 milions d’euros, però, a diferència de les del 111 del Passeig de Gràcia, altres immobles porten més de 24 mesos a la venda, fins i tot amb rebaixes, sense que encara hagin trobat comprador. Una altra realitat és el lloguer d’habitatge de luxe, molt concentrat a Barcelona.

Pel que fa a l’oferta de compra d’habitatge de luxe, les àrees on n’hi ha més és Barcelona, Sitges i Sant Andreu de Llavaneres, així com en determinades localitzacions de la Costa Brava. I les comarques que tenen menys oferta són les de Lleida, on els principals portals immobiliaris no tenen en cartera cap residència de més de tres milions d’euros.

Aquest gener de 2023, les deu cases més cares anunciades en els portals Idealista.com i fotocasa.com són aquestes:

1. Casa de nova construcció a Súpermaresme (19 MEUR)

Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) | 4.000 metres quadrats

Es tracta d’una edificació de nova construcció, encara pendent de la finalització de les obres, situada en l’exclusiva urbanització de Súpermaresme, en el municipi de Sant Andreu de Llavaneres. Compta amb 4.000 metres quadrats construïts, dividits en tres plantes, que s’alcen en una finca de 11.000 metres quadrats amb unes excel·lents vistes al mar. Disposa de vuit suites i, segons consta en les descripcions de les agències, de tres habitacions del pànic, que garanteixen la seguretat davant de qualsevol incidència. També té una garita de vigilància i una casa pel personal de servei, independent, si bé connectada amb l’edificació principal a través de la cuina. Les fotografies promocionals mostren una gran piscina interior, encara inacabada. Porta prop d’un any a la venda.

Exterior de la Casa Serinyena o Casa Blaua, de Cadaqués | Idealista

Exterior de la Casa Serinyana o Casa Blaua, de Cadaqués | idealista.com

2. Casa Serinyana (15 MEUR)

Passeig Marítim de Cadaqués (Alt Empordà) | 625 metres quadrats

Coneguda per Casa Serinyana, pel seu primer propietari, l’indià Octavi Serinyana, i també per Casa ‘Blaua’, pel color blau de les ceràmiques ornamentals del seu exterior, es va inaugurar el 1913. En la dècada dels vuitanta del segle passat va ser totalment reformada mantenint l’estil original. Està inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. De la família Serinyana va passar a la família Marocci, els actuals propietaris. Es va posar a la venda el 2019 per 20 milions d’euros, que en l’actualitat s’han rebaixat a 15.

3. Principal de la Casa Malagrida (13,8 MEUR)

Passeig de Gràcia de Barcelona | Més de 500 metres quadrats amb un jardí interior de 300

Planta noble del número 27 del Passeig de Gràcia. És un edifici d’estil modernista construït entre el 1905 i el 1908 per l’empresari olotí del ram del tabac Manuel Malagrida Fontanet, que va encarregar la feina al mestre d’obra Joaquim Codina Matalí. Aquesta finca està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local. La planta a la venda compta amb 511 metres quadrats útils. Destaquen les dues tribunes de la façana i un jardí interior, de 300 metres quadrats, amb una font al mig. Les seves dependències conserven elements arquitectònics i decoratius de l’època. Una de les sales està recoberta de caoba i habilitada com a bar.

4. La Lloreda (12,9 MEUR)

Masia de Sant Andreu de Llavaneres | 800 metres quadrats

L’origen de la masia La Lloreda data del segle XV si bé es va restaurar completament el 2014. Conserva una torre de defensa i finestres gòtiques. Està dins d’una finca de més de 70 hectàrees de les quals n’hi ha cinc de vinya. L’edificació principal compta amb 800 metres quadrats. Té de dues piscines, una exterior i una altra climatitzada en l’interior. També disposa d’heliport.

5. Xalet a la Cala Rovira (12,5 MEUR)

Avinguda Cavall Bernat de Platja d’Aro (Baix Empordà) | 1.750 metres quadrats

Edifici de quatre plantes, amb 1.750 metres construïts, situat en una finca de prop de 7.000 metres quadrats sobre la Cala Rovira de Platja d’Aro, amb la qual té accés directe. Les imatges promocionals mostren una edificació encara pendent d’acabar les obres, però en un paratge idíl·lic, amb pins i a primera línia de mar. Les agències que l’han col·locat a la venda apunten la possibilitat de convertir-lo en un hotel boutique d’entre 40 i 60 habitacions.

6. Masia a Llagostera (12 MEUR)

Llagostera (Gironès) | 2.950 metres quadrats

Antiga masia aïllada, amb parets i terres de pedra, que compta amb 15 dormitoris. Totalment restaurada. L’edifici principal té prop de 3.000 metres construïts i, al seu voltant, hi ha altres edificacions per al servei o per a activitats.

7. Masia a Pals (11 MEUR)

Carrer Carlemany de Pals (Baix Empordà) | 3.200 metres quadrats

Antiga masia del segle XVII transformada en hotel. Disposa de 36 suites i amb una llicència concedida per a 14 habitacions més. L’edifici principal supera els 3.000 metres quadrats útils i està situat en una finca de bosc i conreu de vuit hectàrees. Té pistes de tennis, spa o piscina interior climatitzada entre altres instal·lacions.

8. Torre al Vinyet (10,9 MEUR)

El Vinyet de Sitges | 690 metres quadrats

Torre a primera línia construïda el 1925 i perfectament rehabilitada el 2020. Edificació de tres plantes de 690 metres quadrats construïts (453 d’útils), amb vuit dormitoris dobles, la meitat d’estil suite, terrasses i zona de chillout.

Foixà2
Exterior del castell de Foixà

9. Castell de Foixà (10,75 MEUR)

Carrer Francesc Massanas de Foixà (Baix Empordà) | 1.700 metres quadrats

Entre els edificis més cars a la venda també hi ha un castell, en aquest cas una fortificació murallada l’origen de la qual data del segle XIII. Està perfectament restaurada i reformada. L’edifici principal, de tres plantes, compta amb 12 habitacions, però disposa d’altres construccions annexes en una finca de 4.900 metres quadrats amb bosc. Té piscina, jacuzzis, sales d’actes i exhibicions entre altres instal·lacions. En l’actualitat s’utilitza per a esdeveniments.

10. Mansió a Pedralbes (10 MEUR)

Barcelona | 900 metres quadrats

Edificació construïda el 2007, amb set habitacions, que s’aixeca en una parcel·la de jardins i piscina de 1.500 metres quadrats. Habitatge de luxe amb terres de marbre, mobles italians, sistema domòtic i de seguretat d’última generació.

Més informació
6 catalans que van decidir canviar el món (i ho estan aconseguint)
Els reis de les joguines
Bretxes salarials entre Espanya i les grans economies de la UE
Avui et destaquem
El més llegit