Les millors experiències i vivències del MWC

La connectivitat intel·ligent i el 5G són les protagonistes indiscutibles en aquesta edició de la fira del mòbil

La robot humanoide de Hanson Robotics, Sophia, fent cara de sorpresa | ACN La robot humanoide de Hanson Robotics, Sophia, fent cara de sorpresa | ACN

Si el pare de la informàtica modera, Alan Turing, que va morir el 1954, hagués viscut l'era de la connectivitat intel·ligent segurament no s'hagués sorprès gaire en veure que ara existeixen cotxes assistits connectats per 5G amb una càmera tèrmica per detectar si hi ha cap vianant passant per allà, que les ambulàncies connectades poden rebre suport mèdic en remot i temps real o que un robot pot guanyar un debat contra un humà. O potser sí. Deia que "les màquines em sorprenen em molta freqüència", però també que "la idea darrere dels computadors digitals poden explicar-se dient que aquestes màquines estan destinades a portar a terme qualsevol operació que pugui ser realitzada per un equip humà". Aquests són només alguns dels exemples de les experiències que els assistents del Mobile World Congress (MWC) podran viure durant aquests dies, també al 4YFN.

Més info: Les marques 'top' (i novetats) del Mobile World Congress

Les propostes no s'acaben. El Govern, juntament amb el SEM, presentarà l'ambulància connectada amb 5G com a exemple de "progrés econòmic i social que impactarà de manera directa en àmbits tan sensibles com la salut", així com per demostrar que "Catalunya pot esdevenir pol tecnològic mundial en aquesta tecnologia". Durant la demostració, es podran veure les prestacions de l'ambulància, les característiques tècniques del projecte i els beneficis que aporta la connectivitat del 5G també en aquest terreny.

Però no només això. Els assistents podran experimentar de quina manera els consumidors poden controlar les seves dades quan recullin un automòbil llogat només utilitzant Mobile Connect i el seu telèfon mòbil o comprovar de quina manera la tecnologia connecta persones i coses per a "un futur millor", tal i com sosté la GSMA. Experiències, vivències, humanitat, connectivitat intel·ligent i... tecnologia. Això és el que es viurà durant aquests dies al MWC i al 4YFN.

 

 

Deia Turing -també- que "una computadora pot ser anomenada 'intel·ligent' si aconsegueix enganyar a una persona fent-la creure que és un ésser humà". De moment, ja fa 23 anys que un robot d'IBM va guanyar el campió mundial d'escacs, uns quants que Watson va començar a assessorar els metges i pocs dies que el Project Manager d'IBM es va enfrontar a un debat contra un finalista en campionats de debats mundials defensant de manera sorprenent els seus arguments. I el futur encara està per escriure.

Més informació
Rècord d'empreses catalanes al MWC: n'hi haurà 77 i 33 al 4YFN
Cellnex mostrarà en el MWC les darreres solucions en 5G
Seat presentarà un cotxe 5G al MWC
5G, el protagonista indiscutible del MWC
Avui et destaquem
El més llegit