Els països amb més addicció al mòbil

Grans empresaris com Bill Gates controlen l'ús que els seus fills fan de dispositius tecnològics i quant temps hi dediquen

Addicció al mòbil. | iStock Addicció al mòbil. | iStock

És mundialment conegut que dos visionaris com Bill Gates o Steve Jobs eren amants de la tecnologia alhora que plenament conscients de la seva part més fosca. Tant és així que controlaven quin ús feien els seus fills dels aparells tecnològics o fins i tot quant temps hi dedicaven. Una anècdota que més enllà de la seva curiositat, diu molt d'ells i també diu molt de la tecnologia. 

S'ha escrit molt del DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats) de la tecnologia i segurament encara queda molt per escriure... A les aules d'Economia sovint es parla del cost d'oportunitat que el TermCat defineix com a "cost derivat de renunciar a una possibilitat que, un cop feta la tria, es considera la millor". Dit d'una altra manera, és tan important què es fa quan s'utilitza la tecnologia com què es deixa de fer. 

Més info: Els perfils IT més demandats

L'addicció a la tecnologia existeix arreu del món i als dispositius mòbil encara més. Així ho posa de manifest el World Economic Forum que constata que Brasil, Xina, Estats Units, Itàlia i Espanya són els països amb més addicció. El rànquing tanca el seu top 10 amb Corea del Sud, Canadà, Regne Unit, Alemanya i França.

 

A tall de comparació, de les quatre hores i més de 45 minuts per dia i usuari de Brasil a la poc més de hora i mitja de França, passant per les dues hores i 11 minuts d'Espanya. Al World Economic Forum també preocupa com l'addicció dels més grans pot derivar en l'addicció dels més petits.

Jobs: "El teu temps és limitat, no el perdis vivint la vida dels altres"

I encara una dada més: la mitjana que un usuari comprova el seu mòbil és de 85 cops per dia i quasi la meitat dels americans reconeix que "no pot viure sense el mòbil". Això també diu molt d'ells i també diu molt de la tecnologia. "El teu temps és limitat, no el perdis vivint la vida dels altres", va reivindicar Jobs en el seu famós discurs a la Universitat de Stanford. 

Més informació
Els països que treballen més ràpid (i més lent)
Les millors empreses on treballar
Avui et destaquem
El més llegit