Quines són les atraccions més visitades de Catalunya?

Més enllà de la Sagrada Família, Catalunya presenta més atraccions turístiques que superen el milió de visitants anuals

Turistes a Plaça Catalunya, Barcelona | ACN Turistes a Plaça Catalunya, Barcelona | ACN

Segons les dades de l'Organització Mundial del Turisme, Espanya és el segon país més visitat del món, només superat per França. Més de 31 milions de turistes estrangers van visitar el territori espanyol durant el 2021, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquests, el 18,5% va escollir Catalunya, és a dir, 5,7 milions de turistes internacionals.

Els volums assolits en el 2021 no tenen res a veure amb els nivells prepandèmics, on es superaven els 85 milions a l'Estat i els 19 milions a Catalunya. Però el 2022 ha marcat un canvi de tendència cap a la recuperació: només fins al mes de juliol, 39 milions de turistes internacionals han visitat Espanya i d'aquests, 7,5 milions han escollit Catalunya, és a dir, el 19%. Quines són les atraccions que no han fallat a les seves rutes?

La Sagrada Família és el monument més conegut i visitat de Catalunya. Any rere any, se situa al capdavant del llistat d'atraccions més visitades, però en veritat hi ha una que el supera: Port Aventura World. El parc d'atraccions tarragoní va rebre l'any 2021 fins a 3,2 milions de visitants i per aquest 2022 té previst superar el rècord assolit el 2019, any en què va rebre 5,2 milions de visitants.

Tornant al Temple Expiatori, segons l'Observatori de dades culturals de Barcelona, aquest va rebre més d'un milió de turistes estrangers al llarg del 2021. Concretament, 1, 1 milions de persones d'altres països van pagar un mínim de 26 euros per entrar a la basílica nomenada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 2005. 

Més info: El turisme frega, a l’agost, els nivells prepandèmics

L'any 2021, però, el Park Güell va recuperar posicions i va superar a la basílica catòlica amb 1,5 milions de visitants segons dades de l'Observatori. La xifra encara està lluny de l'any 2019 -quan el van visitar 3,5 milions de turistes-, i s'alinea amb els objectius de l'Ajuntament de Barcelona, qui ha llançat un pla per reduir la massificació de turistes que pateix el parc. Sota el nom Pla Estratègic del Park Güell i amb una inversió de 15 milions d'euros, el consistori vol reduir la massificació turística, incrementar l'assistència de barcelonins, millorar la mobilitat i establir un nou model de governança. 

Les dues següents posicions les protagonitzen els animals. Primer, l'Aquàrium de Barcelona, amb 692.754 visitants durant el 2021, i després el Zoo, amb 621.137. 

El Museu del FC Barcelona havia arribat a rebre 1,78 milions de visitants, convertint-se en el museu més visitat de Catalunya

Els centres culturals i exposicions de La Caixa van apropar-se al milió de visitants en el 2021: el Cosmocaixa va rebre 543.164 visites i el CaixaForum Barcelona gairebé 400.000. En l'àmbit dels museus, els segueix el Museu del FC Barcelona, amb més de 378.000 visites en el 2021. Són xifres tímides per un museu que havia arribat al 1,78 milions de visitants i havia aconseguit el títol del museu més visitat de Catalunya. 

En novena i desena posició s'hi troben el Born Centre de Cultura i Memòria (403.000 visitants) i el Castell de Montjuïc (384.900), i els segueixen quatre museus amb volums propers als 300.000 visitants: el Museu d'Història de Barcelona MUHBA, la Casa Batlló, el Museu Picasso i el Museu Nacional d'Art de Catalunya MNAC. 

Més informació
No són els baixos salaris els que expulsen als treballadors del turisme
Avui et destaquem
El més llegit