Islàndia és el país més pacífic del món
Islàndia és el país més pacífic del món

Els 25 països més pacífics del món

Islàndia, Noza Zelanda i Portugal poden ser bons destins per als amants de la pau

Tot i les contínues desgràcies que commouen el món en forma de violència, encara hi ha espais on gaudir de la pau i la tranquil·litat. El Global Peace Index que elabora l’australià Institute for Economics and Peace classifica els països més pacífics del món. Al capdavant hi ha Islàndia, seguida per Noza Zelanda i Portugal.

Malgrat tots els problemes, l’anàlisi d’aquest informe assegura que el món ha millorat en aquest àmbit el darrer any. De fet, dels 163 països analitzats, 93 milloren la seva puntuació pels 68 que s’han tornat menys pacífics. Això sí, si es compara el món actual amb el de fa 10 anys, l’estudi assenyala un declivi del 2,14% en termes de pau.

Europa, el més pacífic

El continent europeu pot presumir d’ocupar bona part de les primeres posicions del rànquing. No en va, vuit dels 10 primers classificats són països del Vell Continent. Espanya, per la seva banda, guanya dues posicions i arriba al lloc número 23.

 

 

 

Síria, el menys pacífic

Malauradament hi ha zones que mantenen conflictes en marxa que les condemnen a la cua d’aquest rànquing. Síria segueix en l’última posició, seguida de l’Afganistan i l’Iraq. El Sudan del Sud, el Iemen, Somàlia o Líbia completen el grup dels més desafavorits en aquest aspecte.

Més informació
Les economies que creixen més ràpidament
Els països més saludables del món
Les marques amb més bona reputació
Avui et destaquem
Comentaris