Les ciutats més enamorades de la innovació

Barcelona és la ciutat que comparteix més tuits sobre Intel·ligència Artificial, startups o transformació digital a l'Estat, que entra en el 'top 5' d'Europa

El recinte firal de Gran Via, que acull el Mobile World Congress | ACN El recinte firal de Gran Via, que acull el Mobile World Congress | ACN

Compartir és viure, compartir és saber i, com diu el psiquiatra Enrique Rojas, "convivència és, davant de tot, compartir, participar a la vida aliena i fer participar a l'altre en la pròpia". I en un món tan globalitzat, que camina de pressa cap a transformacions que segurament avui encara no ens podem imaginar, compartir coneixement en aquest sentit és eina bàsica de sabiduria i progrés. Precisament per això, Talent Garden ha comptabilitzat els tuits de cada país d'Europa que parlen sobre innovació, un informe del qual s'extreu que Espanya se situa en el top 5 de països europeus que comparteixen més continguts sobre aquesta temàtica i Barcelona la ciutat de l'Estat més interessada en la matèria.

Més info: 4 ministeris per la innovació

Amb 85.861 tuits sobre intel·ligència artificial, startups, IoT o indústria 4.0 entre moltes altres temàtiques vinculades a la innovació, Espanya només està per darrere del Regne Unit amb 247.124 tuits, França amb 211.446, Alemanya amb 87.495 i Itàlia amb 87.335. 

 

Barcelona es planta com la primera ciutat de l'Estat que més tuiteja sobre innovació, seguida de Madrid i Sevilla, que juntes sumen el 30% del total de continguts vinculats a aquesta qüestió de tot Espanya. Però només la capital catalana acumula 15.724 tuits, que representen el 18,31% de tot el territori espanyol, mentre que Madrid queda molt per darrere amb 5.123, el 5.96% del total.

 

Però, quins són els temes més calents a la xarxa? Sense dubte, el hashtag AI, Intel·ligència Artificial, és del que més es parla amb 28.553 tuits sobre això, seguit de les startups amb 14.539 i de l'IoT amb 11.906. Entre aquests temes, els fils de discussió clau que han canalitzat el major nombre de converses a Espanya són el Camp Nou 5G, el premi Call for Code 2019 a la startup Prometeo i el Mobile World Congress.

Tres temes top i tots vinculats a Barcelona ja que la startup d'IA i IoT va néixer de la mà d'un equip barceloní, mentre que el Camp Nou serà el primer estadi d'Europa amb cobertura 5G, un projecte desenvolupat pel FC Barcelona i Telefónica que permetrà que els espectadors puguin gaudir d'una experiència immersiva amb realitat virtual. A més, gràcies a les càmeres 360 graus, els culers podran veure des de casa el partit com si fossin de cos present a l'estadi. 

 

La bretxa digital encara es pot apreciar en aquest terreny ja que són els homes els que més tuitegen sobre això. El tema més tractat en els dos sexes també és la IA, mentre que la segona posició varia segons el gènere: les dones parlen més d'IoT i els homes d'startups.

 

A escala europea, s'han publicat 882.458 tuits sobre innovació el 2019, el 59% dels quals estan protagonitzats per homes i el 41% restant per dones. 

Com diu la country manager de Talent Garden Espanya, Isabel Salazar, "està clar que, des de fa anys, la innovació és un tema en boca de tots des del punt de vista de l'aprenentatge i la formació. Innovació per ser més competitius com a empreses i com emprenedors". I és que, tot i que el talent innovador va molt buscat, Barcelona cada vegada entra en més rànquings d'innovació, tecnologia i talent i ja és un referent mundial en aquest terreny. Primer camp de futbol a Europa amb 5G, el Mobile World Congress que continuarà a la capital catalana per molt de temps i cada vegada més empreses que neixen i creixen aquí. "Barcelona, obre les teves portes al món", que cantaven Freddie Mercury i Montserrat Caballé.

Més informació
Catalunya dispara la inversió en innovació
Barcelona, la quarta ciutat més innovadora d'Europa
Xavier Marcet: "La innovació està en la mirada, la tecnologia ve després"
Avui et destaquem
El més llegit