
Les xarxes socials i els blogs s'han convertit en una mena de catàleg. Mirem Instagram, Facebook i entrades als espais dels influencers que més seguim per saber què recomanen, des de productes alimentaris fins a peces de roba, sabates o complements. El problema ve quan a un usuari li agrada el que veu i no troba la manera de comprar-ho. O bé perquè no s'especifica la marca o perquè no troba la botiga que ho vengui. Per resoldre aquest problema, neix Sellers'n Bloggers, la startup que posa en contracte els usuaris amb les marques de roba.
"El nostre objectiu és monetitzar l'activitat dels bloggers", concreta la CEO, María Isabel Payet, qui afirma que són professionals que saben bé com parlar de moda, però no tenen els mitjans per poder vendre-la.
Convertir un blog en botiga online
L'operativa és molt senzilla. Compten amb 32 marques que promocionen els seus productes a través d'influencers. Aquests pugen fotografies de peces de roba concretes i les recomanen, de manera que els seus seguidors tenen una mena de catàleg online on veure looks que s'adeqüen a l'estil de les persones que volen.
Això no vol dir que els bloggers estiguin obligats a fer únicament publicacions de les marques que treballen amb la startup, ells tenen total llibertat per parlar d'altres empreses. Ara bé, únicament rebran la seva compensació sempre que aconsegueixin fer una venda d'un dels prop de 600 productes que Sellers'n Bloggers té a la seva disposició.
La plataforma per publicar els continguts i vendre la proporciona la startup, com també s'encarrega de tota l'operativa posterior. Cada fotografia que inclogui pantalons, samarretes o complements que estiguin disponibles, porta un tag perquè l'usuari sàpiga que ho pot adquirir al moment. Amb cada transacció, l'influencer s'emporta una petita comissió que prové d'un descompte que prèviament obté la companyia barcelonina per part de les marques.
Qualsevol pot ser blogger
Si una cosa té clara Payet, és que amb ells qualsevol persona pot recomanar i vendre un producte. "Tots tenim contactes a les nostres xarxes socials i cert poder d'influència, així que tots podem vendre", afirma Payet, "les marques que tenim no són molt grans, són mitjanes i precisament el que busquen és una sortida més per vendre que no tenen amb els grans influencers". És més, assegura que són els petits influencers els que més es relacionen amb els seus fans, un element que agraeixen.
I ella ho diu des de la seva mateixa experiència de consumidora de continguts, l'origen de la idea del projecte: "Va ser tot idea del meu marit, qui veia que identificava peces de roba que m'agradaven però que no sabia on comprar. Així va començar tot".
L'empresa va iniciar la seva activitat l'octubre passat i compta fins al moment amb més de 40 bloggers d'arreu de l'Estat espanyol. El seu objectiu és tancar l'any amb 120 bloggers i 4.000 productes, el que suposaria arribar a treballar amb una seixantena de marques.
Un cop assolit aquest primer pas, preveuen traslladar el model de negoci a l'exterior: "És un projecte molt escalable, simplement s'ha de portar la plataforma a bloggers d'altres països". Saben també que això pot ajudar les empreses a ampliar mercat, però són conscients que hi ha una gestió operativa de costos de transport que cal treballar detingudament. De moment la companyia ha fet el salt internacional a Mèxic i Perú, on estan provant el model.
En qualsevol cas, ja han atret l'atenció d'actors importants. Han format part de l'acceleradora Conector durant sis mesos, han participat al 4YFN de la mà de Barcelona Activa i de bon començament ja comptaven amb una inversió de 50.000 euros per part d'un extreballador del BBVA, Vicente Rodeo. A més a més, recent s'han incorporat al seu accionarat perfils de la talla del parnet salesmanager de Microsoft España Emilio Iturmendi o el senior vicepresident de Scotiabank, Ignasio Quintanilla. Un recorregut prou bo per a 10 mesos d'activitat i que els permet pensar ja en una ronda d'inversió molt més gran que els permeti consolidar-se i pensar en la internacionalització.