1.200 milions per impulsar el mercat de les bateries i l'economia verda

Un grup coordinat per un accelerador de projectes sostenibles amb seu a Barcelona vol transformar la indústria automobilística i de les bateries

Un cotxe elèctric en un punt de recàrrega | ACN Un cotxe elèctric en un punt de recàrrega | ACN

Un grup d'empreses coordinat per l'EIT InnoEnergy Iberia, un accelerador de projectes relacionats amb la sostenibilitat fundat per la Unió Europea i amb seu a la Universitat Politècnica de Catalunya, ha creat el consorci Battchain per impulsar l'economia verda a l'Estat. Battchain invertirà 1.200 milions d'euros per crear "la cadena de valor completa" de les bateries a Espanya, des de l'extracció de matèries primeres fins al reciclatge final.

Els projectes del consorci es relacionen principalment amb l'automoció. El grup calcula que a l'entorn d'aquestes iniciatives es poden crear més de 1.700 llocs de treball directes i 12.000 indirectes i assolir una xifra de negoci de 2.400 milions d'euros el 2030. També preveu eliminar 1,5 milions de tones de CO2 cada any.

El consorci està coordinat per EIT InnoEnergy, una de les principals acceleradores d'Europa en energia sostenible i amb seu a Barcelona. L'entitat ajudarà als projectes a accelerar la seva sortida al mercat i accedir a finançament públic i privat. L'objectiu final és fomentar la transformació de la indústria automobilística, que és un dels principals sectors econòmics al país.

Segons els càlculs del consorci, la demanda acumulada de bateries a Espanya assolirà els 75GWh (gigawatt hora) d'aquí al 2030. Un 90% de la demanda provindrà del sector de l'automoció. Per a aquell any, Battchain espera que la meitat de vehicles produïts a l'estat espanyol siguin elèctrics. Davant d'aquesta "demanda creixent", consideren que l'aposta per crear un mercat integral de bateries pot ser un impulsor de l'economia.

Avui et destaquem
El més llegit