135 anys de reivindicacions del teixit empresarial i la Cambra de Terrassa

La Cambra de Terrassa ha celebrat els seus 135 anys posant de manifest que moltes de les reivindicacions del segle XIX continuen encara vives

La Cambra de Terrassa ha celebrat els 135 anys a Sant Cugat | Bernat Millet La Cambra de Terrassa ha celebrat els 135 anys a Sant Cugat | Bernat Millet

135 anys després de la fundació de la Cambra de Terrassa, moltes de les reivindicacions dels empresaris de terrassencs de 1886 segueixen més vigents que mai. La falta d'infraestructures i la presa de decisions des de Madrid són dues tendències que encara limiten la competitivitat de les empreses del Vallès.

"No els van fer cas llavors i no ens en faran ara", s'ha ironitzat durant l'obra teatral que ha amenitzat l'acte de celebració dels 135 anys de l'entitat, que ha tingut lloc aquest dimecres a Sant Cugat i que ha servit per fer el lliurament dels Premis Cambra.

Optimisme després de la tempesta

La trobada ha portat també un missatge d'optimisme després del cop que ha suposat la crisi del coronavirus i que ha deixat moltes empreses pel camí. "Estem convençuts que la demarcació i Catalunya poden i han de sortir enfortides de la situació que hem viscut", ha emfatitzat el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs.

Puigneró: "La Catalunya del segle XXI serà digital o no serà"

"La Catalunya postcovid la construirem amb força i determinació", ha esperonat el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, que ha incidit en la importància d'avançar en la digitalització: "Som un país de pioners, som els que vam engegar el primer ferrocarril o els que vam veure i fer la revolució industrial. Vam ser un país d'avantguarda i ho continuem sent".

"La Catalunya del segle XXI serà digital o no serà", ha advertit Puigneró.

La història inacabable

El que ha quedat palès durant la celebració dels 135 anys de la Cambra ha sigut els problemes estructurals del Vallès. Una regió que el vicepresident ha situat com un dels principals motors econòmics del sud d'Europa, tot i que ha reconegut les mancances: "Mereix unes infraestructures digitals i físiques a l'alçada".

Per això, ha insistit en la necessitat que la Generalitat obtingui la competència en la gestió total de carreteres, ferrocarrils, ports i aeroports. "El Vallès és la ròtula entre la gran Barcelona i Europa. Sense infraestructures adequades, no fem més que perdre oportunitats cada dia. Necessitem gestionar les nostres infraestructures", ha reclamat.

Puigneró: "Aquest govern us vol ajudar a facilitar la vostra expansió"

Jordi Puigneró ha fet un repàs dels greuges que pateix aquest territori en la falta d'inversió i el retard en l'execució d'obres, responsabilitzant-ne al govern espanyol. La B-40, la connexió entre l'AP-2 i la B-30 i l'AP-7, entre altres. En aquest segon cas, ha recordat els 14 anys de retard: "Ha avançat 170 metres l'any", ha retret.

Puigneró s'ha compromès a pensar en aquesta regió i en donar suport a l'activitat econòmica i a les empreses: "Aquest govern us vol ajudar a facilitar la vostra expansió"-

Els Premis Cambra

premis cambra de terrassa foto Bernat Millet 11

Reconeixement als centres hospitalaris de la demarcació | Bernat Millet

Després de no poder-se celebrar l'any passat per la pandèmia, els Premis Cambra han volgut reconèixer enguany la tasca dels centres hospitalaris de la seva demarcació. Així, l'Hospital Universitari General de Catalunya, el Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua Terrassa han estat distingits per la seva resposta a la Covid-19.

La Cambra de Comerç de Terrassa també ha premiat Ignasi Cusió, fundador de la companyia egarenca Lamp, especialitzada en projectes d'il·luminació tècnica, pel seu lideratge empresarial.

A l'acte també hi ha assistit l'exconseller Josep Rull, que ha rebut una llarga ovació. "Fa dos anys, vam tenir una trista absència. Avui tenim l'honor de tenir l'honorable Josep Rull", ha celebrat Talamàs.

 

 

Avui et destaquem
El més llegit