La Unió (Empresarial de l’Anoia) fa la força

La 19a Nit UEA reuneix més de 400 assistents per otorgar els Premis UEA a Ceina, Kompe Elevació SL, Picvisa, Aigua de Rigat i Iguana

Els assistents a la 19a Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l'Anoia Els assistents a la 19a Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l'Anoia

“Què podem fer per solucionar els problemes que els empresaris tenim a l’Anoia?”, “Hem de reivindicar, ser constants, anar units”. Connectivitat, connexions, infraestructures, tren, electricitat, carreteres... La conversa és d’una de les taules instal·lades a l’interior del Pavelló d’Esports de Les Comes d’Igualada per la 19a Nit Empresarial de la Unió Empresarial de l’Anoia. L’esdeveniment s’ha celebrat sota l’eslògan Tu ets la Unió. La resposta a les preguntes dels empresaris la dóna aquest lema.

Més de 400 empresaris, directius, autònoms, emprenedors i professionals de la comarca han assistit aquest dijous a la posada de llarg de la patronal, la nit del sector econòmic i empresarial de la contrada. L’acte ha comptat amb la representació d’agents socioeconòmics d’arreu del país i autoritats institucionals.

Premis UEA

Com cada any, la trobada ha servit per homenatjar i reconèixer diverses empreses que han destacat per la seva tasca el 2018. El Premi a la Trajectòria Empresarial ha estat per CEINA, per ser una empresa pionera en el seu sector, havent complert 31 anys de la seva fundació; el Premi a la Capacitat Emprenedora ha estat per Kompe Elevació SL, per l’arriscada aposta de crear una empresa del sector de la construcció en plena recessió econòmica l’any 2009; el Premi a la Innovació per Picvisa, per ser una empresa familiar especialitzada en el desenvolupament de solucions de visió artificial i robòtica aplicada al reciclatge de residus sòlids; el Premi al Compromís Social de l’Empresa per Aigua de Rigat, per la seva participació en el Fons de Solidaritat Aigua de Rigat d’ajuda a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica a fer front a la factura de l’aigua; i el Premi a la Millor Estratègia de Comunicació Empresarial-amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya- per Iguana Comunicacions, per tenir una comunicació coherent amb els seus valors, apostant fortament per la territorialitat, la proximitat, la qualitat i la segmentació com a eixos fonamentals de la seva comunicació.

Els guardonats de la 19a Nit Empresarial de la UEA

Durant el transcurs de la Nit Empresarial ha tingut lloc l’entrega del Premi Campus Motor Anoia que ha estat per David Bosch, director tècnic de FAST Parcmotor.

Una de les novetats d’aquesta dinovena edició ha estat el guardó. En aquest sentit, el guardó d’enguany ha estat elaborat per un dels materials d’un dels principals motors econòmics de l’Anoia: el sector del metall, el qual és present a la comarca amb més de 200 empreses de diversos subsectors.

La competitivitat és el futur i el camí

En els discursos institucionals, Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, ha destacat que la labor que es realitza des de la UEA és gràcies a la unitat entre totes les parts implicades, així com “el compromís, la cooperació i la generositat. Treballar junts, ens fa arribar a llocs inimaginables. Som una associació que és el que és, gràcies als seus associats”.

"Treballar junts, ens fa arribar a llocs inimaginables. Som una associació que és el que és, gràcies als seus associats”

Domènech ha ressaltat que “estem en un moment econòmic important, de canvis en molts aspectes, en què el principal objectiu és ser competitius” i que per arribar a la competitivitat “És necessària la dinamització de les zones industrials, fidelitzar i retenir el talent de les persones i abordar la transformació empresarial, des de l’economia circular i la revolució 4.0. Si treballem conjuntament aquests tres eixos, arribarem, a l’objectiu de ser totalment competitius, i ens permetrà que arribin automàticament altres millores necessàries per l’Anoia com són les infraestructures i les comunicacions”, ha reblat.

El DAFO de país

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells ha afirmat que els nous graus de formació que es realitzaran al Campus Universitari d’Igualada, és un exemple i una gran aposta de la Conca per retenir i atraure talent. L’alcalde també ha destacat que el lloc on s’ha celebrat avui la Nit Empresarial “és un reflex que l’èxit és proporcional al que es sua” i que “ens en sortirem si anem tots junts”.

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha estat l’encarregada de fer la cloenda dels discursos institucionals. Chacón ha fet un DAFO per avaluar quines oportunitats, amenaces, fortaleses i debilitats tenim com a comarca i com a país. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que les amenaces que tenim “són aquell discurs catastrofista del trasllat d’empreses i les seves conseqüències” i que com a fortaleses que l’Anoia “és un 35% del PIB Industrial i que tenim un teixit productiu, diversificat, de petita i mitjana empresa”. Chacón també ha destacat que com a oportunitat que tenim a la comarca “és generar i retenir talent”, i que la nostra debilitat és “no anar junts en aquesta travessa”.

La 19a Nit Empresarial UEA ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia, l’Institut Català del Sòl; amb el patrocini de la Mútua General de Catalunya, Prevint, Servisimó, CaixaBank i l’Obra Social La Caixa; i amb la col·laboració de Leather Química, Grup Català de Treball, Rivisa, Universitat de Lleida, Aiguat de Rigat, Conre, Circuit Parcmotor, Canal Taronja, Via Empresa, Campus Motor Anoia, Montaggio, Autobomba, Invest in the Center of Catalonia, Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Cymatic i Schweppes.

Més informació
El 'networking', convidat estrella de la Nit Empresarial UEA
Avui et destaquem
El més llegit