2 MEUR per fer-se autònom després d'aturat

​Barcelona Activa dóna suport per assumir despeses de Seguretat Social, tributs i serveis prestats per tercers

Gairebé la meitat dels col·legiats són autònoms Gairebé la meitat dels col·legiats són autònoms

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, destinarà 2 milions d’euros a ajuts per a veïns de la ciutat que es facin treballadors autònoms després d’haver estat en situació d’atur. A partir de dilluns 28 de maig i fins el 30 de juny, el consistori obrirà la convocatòria per adquirir aquestes subvencions, en la segona edició del programa Llança’t, adreçat a oferir un suport econòmic a treballadors autònoms primerencs per assumir despeses relacionades amb la Seguretat Social, els tributs, els serveis prestats per tercers o el lloguer d’espais.

Segons ha anunciat l’Ajuntament, les persones que se’n beneficiïn poden arribar a un estalvi de fins a 4.000 euros. Per demanar aquesta ajuda, però, caldrà estar registrat com a autònom a partir de l’1 de desembre.

La mateixa iniciativa va rebre, a la seva primera edició fa dos anys, més de 2.000 sol•licituds, de les quals se’n van aprovar 1.431, amb una ajuda mitjana concedida de 2.150 euros. Pel que fa al perfil de les persones que van demanar la subvenció, el 51% eren majors de 40 anys i, aproximadament el 13% eren joves de menys de 30.

L’agència de desenvolupament econòmic i local Barcelona Activa confia que aquesta línia d’ajudes incideixin en la reducció de les taxes d’atur, que els últims cinc anys han anat a la baixa de forma constant.

Més informació
La tarifa plana d'autònoms és una "barra lliure" de contractació fraudulenta
S'amplia la tarifa plana per als autònoms
La majoria d'autònoms estrangers són a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit