La majoria d'autònoms estrangers són a Catalunya

El 20% dels treballadors per compte pròpi forans de l'Estat espanyol són al Principat

Gairebé la meitat dels col·legiats són autònoms Gairebé la meitat dels col·legiats són autònoms

Catalunya concentra el major nombre d'empresaris autònoms estrangers a l'Estat espanyol, amb el 20% dels 126.119 que hi ha actualment en el conjunt del país, segons l'últim estudi realitzat per Informa D&B, del grup Cesce.

De tots els autònoms que realitzen la seva activitat a Espanya, fins al 8% són estrangers. Després de Catalunya, on s'assenta el 20% d'ells, són Madrid i València les regions amb major nombre d'autònoms forans, concentrant el 16% i 15%, respectivament.

Quant al sexe d'aquests emprenedors, el 69% d'ells són homes. Segons assenyala la directora d'estudis d'Informa, Nathalie Gianese, "el nombre d'empresàries femenines pel seu compte està bastant per sota del d'homes, més fins i tot en el cas dels treballadors forans, on les dones suposen el 31% enfront del 35% que aconsegueixen les nacionals".

Per sectors, el comerç acapara el 35% de l'activitat dels autònoms procedents de l'estranger, seguit del 21% que concentra la construcció i del 20% de l'hostaleria.

Finalment, el 78% d'ells es troba en un rang mitjà alt de risc, alguna cosa superior al 60% que afronten els autònoms nacionals. A més, el 4% dels forans té un risc alt, mentre que solament el 2% dels autòctons presenten aquest nivell de risc.

Més informació
Montoro: "Catalunya ja no és una amenaça per la recuperació"
El 2018 portarà més llocs de treball
Catalunya perd 40 autònoms al dia
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit