Les 25 empreses amb més facturació del Vallès Occidental

Lidl és la companyia amb seu al Vallès Occidental amb un volum de negoci més gran

Un dels supermercats de la cadena LIDL FOTO: Cedida Un dels supermercats de la cadena LIDL FOTO: Cedida

El Vallès Occidental acull més de 14.000 societats mercantils que generen 45.800 milions d'euros de facturació i un total de 223.488 llocs de treball. Són dades de l'informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona, elaborat per la Diputació de Barcelona.

La xifra d'empreses vallesanes representa el 16% del total de la província de Barcelona, el 15,9% del volum de negoci total i el 17,2% dels llocs de treball. És la tercera comarca de la demarcació amb més volum de negoci, després del Barcelonès i el Baix Llobregat.

D'entre tots els municipis de la comarca, Sant Cugat és el que genera un volum de negoci més important, amb més de 7.000 milions d'euros.

El sector farmacèutic i químic, líder a la comarca

Els principals sectors de les empreses vallesanes són les químiques i farmacèutiques (4.481 milions d'euros), comerç al detall en establiments no especialitzats (3.571 milions d'euros), altres tipus de comerç a l'engròs (3.223 milions d'euros), comerç al detall d'altres articles com moda, farmàcia... (2.209 milions d'euros) i productes alimentaris i begudes (2.055 milions d'euros).

Una de les característiques del teixit empresarial del Vallès Occidental és la seva diversificació. Els cinc primers sectors en facturació suposen el 34% del total del volum de negoci de la comarca, mentre que en el conjunt de les comarques barcelonines se situa al voltant del 50%.

Lidl, empresa que més factura

De les més de 14.000 empreses al Vallès Occidental, n'hi ha 626 (4,4% del total) que facturen més de deu milions d'euros. El percentatge més important de societats, un 35,3% del total, tenen una facturació anual d'entre 100.000 i 500.000 euros.

Lidl, Punto Fa (Mango) i Novartis Farmaceutica encapçalen el rànquing de les empreses amb més facturació i només les dues primeres superen la xifra dels mil milions d'euros anuals.

Avui et destaquem
El més llegit