40 empreses de l'Anoia expliquen als estudiants les professions futures​

La Unió Empresarial de l'Anoia fa una crida als centres educatius perquè s'hi adhereixin al projecte

Alancar Express a l'Institut Vallbona de l'Anoia al maig de 2017 | Cedida
Alancar Express a l'Institut Vallbona de l'Anoia al maig de 2017 | Cedida

Donar a conèixer la realitat empresarial de la comarca a les escoles i instituts de l’Anoia: aquest és l’objectiu principal del projecte Les Professions del Futur, un projecte social i educatiu impulsat per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i que ja compta amb éxit en les seves anteriors edicions, ja que els ha permès conèixer i començar a apreciar i valorar el teixit industrial de la comarca. Per tercer any consecutiu aquest curs escolar, 2018-2019, tornarà a celebrar-se. En aquests moments, més de 40 empreses anoienques estan implicades en ensenyar el teixit industrial als més joves i des de la UEA es fa una crida als centres educatius perquè s’hi adhereixin en aquest projecte.

La iniciativa, expliquen, neix de la mà dels sectors econòmics de la Unió Empresarial de l’Anoia: empreses del sector químic, del metall, del paper, de la logística... "Sectors que vertebren la xarxa empresarial de la comarca, però que comparteixen la inquietud pel futur de l’empresa i la indústria de l’Anoia", apunta la UEA. Inclou xerrades a les escoles i visites a les empreses del territori perquè els joves puguin copsar la realitat del món laboral i empresarial de ben a prop.

Garantia de retenció del talent a l’Anoia

El programa social segueix el full de ruta del II Fòrum Empresarial de l’Anoia -organitzat i realitzat per la UEA. " Aquí va quedar palesa la necessitat que l’educació, l’ensenyament i el creixement tenen molt a dir per generar talent a la comarca i, retenir-lo. Com? Apostant pels treballadors del futur, els joves", destaquen. Aquesta és una de les conclusions publicades al document II Empresa i Progrés, Talent Capital Anoia -emès en aquest fòrum.

En aquest sentit, el projecte educatiu vol refermar l’aposta de l’entitat empresarial per retenir el talent: facilitar la millora i la preparació de la població activa, millorar l’acompanyament dels joves i que, en definitiva, hi hagi un increment i millora de la relació contacte escola-empresa.

Des de la UEA remarquen que aquest programa és obert a tots els centres educatius i formatius d’arreu de la comarca de l’Anoia, que poden integrar-s’hi o bé a través de la patronal anoienca, o a través del programa AIRE del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada.

Més Informació
Japó, Colòmbia i Alemanya, protagonistes de l'Escola d’Estiu de la FOEG
Una escola d’estiu per a empresaris
Avui et destaquem
Comentaris