Una escola d’estiu per a empresaris

La trobada, organitzada per la FOEG i Tick Translations, reunirà experts en negociacions internacionals

Foto de família de la sisena edició de l'Escola d'Estiu que organitza la patronal gironina FOEG Foto de família de la sisena edició de l'Escola d'Estiu que organitza la patronal gironina FOEG

Per tancar un negoci amb èxit a l’estranger, no n’hi ha prou amb parlar la llengua o tenir un intèrpret. De vegades, conèixer els usos i costums de la cultura local és un factor imprescindible. Per això, la patronal FOEG, l’Ajuntament de Palafrugell i l’empresa gironina Tick Translation organitzen una nova edició de l’Escola d’Estiu Jordi Comas, aquest any orientada en la formació de les diferències interculturals entre països.

La trobada reunirà aquest dijous a experts en negociacions internacionals del Japó, Colòmbia i Alemanya, països de referència per a les empreses gironines. Aquests tres països van ser escollits pels assistents a l’Escola d’Estiu de l’any passat i els participants d’aquesta edició podran escollir els països de l’any vinent.

La formació té l’objectiu d’oferir eines per exportar amb èxit i superar les barreres interculturals. Per això, s’explicaran quins són els obstacles a l’hora de negociar i les diferències que cal tenir en compte amb el Japó, Colòmbia i Alemanya, perquè les empreses puguin incrementar cada cop més les vendes a l’exterior.

“Es tracta de difondre la diversitat cultural, política i econòmica del món. El món cada cop és més globalitzat, però hi ha una cultura pròpia que cal tenir present si volem introduir els nostres productes a altres països i obrir nous mercats. Els negocis es fan entre persones i conèixer la cultura de l’altre és una condició indispensable i pot ser clau per a l’èxit en una negociació”, indiquen els organitzadors en un comunicat.

La setena edició de l'Escola d'Estiu s’inaugurarà aquest dijous a les 15.30 hores al Museu del Suro de Palafrugell i a les 19 hores tindrà lloc l’acte institucional, amb l’assistència del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.

Més informació
Japó, Colòmbia i Alemanya, protagonistes de l'Escola d’Estiu de la FOEG
Baiget anima les empreses a internacionalitzar-se a l'Escola d'Estiu de la FOEG
La IV Escola d'Estiu de la FOEG aposta per la disrupció
Avui et destaquem
El més llegit