48 pimes catalanes acceleren el seu creixement

L'objectiu del programa és ajudar a les empreses del territori a impulsar el seu desenvolupament

Acte d'entrega dels diplomes a les pimes participants al programa 'Accelera el creixement'
Acte d'entrega dels diplomes a les pimes participants al programa 'Accelera el creixement'

48 empreses del territori han rebut els diplomes acreditatius de la seva participació en el programa Accelera el creixement, que té l'objectiu d'ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament.

El programa, promogut per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona i PIMEC, vol que les pimes obtinguin un pla de creixement i d'acció de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que hi han participat són empreses amb voluntat d'invertir en el seu creixement, amb tres treballadors o més i cinc anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona.

En aquestes cinc edicions ja han passat pel programa 247 empreses. Per comarques, aquestes provenen majoritàriament del Vallès Occidental (26%), Baix Llobregat (19%) i Vallès Oriental (15%). Totes tenen menys de 50 treballadors, la majoria desenvolupen la seva activitat al sector industrial i facturen de mitjana 3,2 milions d'euros.

La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que, juntament amb PIMEC, continuï el programa en noves edicions. A finals de juny es va realitzar la selecció de les 50 noves pimes que seran les participants a la sisena edició del programa, que s'iniciarà aquest setembre.

El president de PIMEC, Josep González, s'ha mostrat satisfet pels resultats i ha assenyalat en un comunicat que "som conscients que per reforçar el nostre teixit productiu, hem de contribuir perquè les empreses creixin, generin més riquesa i més llocs de treball".

Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, ha remarcat la tasca realitzada pels 98 Centres Locals de Serveis a les Empreses que "durant l'any 2016 han atès a més de 34.000 empreses, ajudant a la creació de 3.400 noves empreses i més de 5.400 llocs de treball". Recasens, ha posat l'accent en la importància del teixit productiu vinculat amb el sector industrial, atès que 29 de les 48 empreses que han participat al programa es dediquen a aquest sector. "Hem d'afrontar, tant el sector públic com el privat, el repte del relleu generacional i la progressiva digitalització de la indústria que suposa el fet d'adaptació a la indústria 4.0 i que el 14% dels treballadors tenen 55 anys o més", ha destacat.

Més informació
185 pimes acceleren el seu desenvolupament
Torna el programa per a pimes 'Accelera el creixement'
Arrenca el 4t programa "Accelera el Creixement"
Avui et destaquem
Comentaris