• Territori
  • Acord metropolità per impulsar l'economia de la regió

Acord metropolità per impulsar l'economia de la regió

Els agents socials barcelonins pacten amb l'AMB 420 actuacions per un model econòmic "més resilient, sostenible i equitatiu"

Els firmants del nou pacte metropolità en el marc de la Taula de Reactivació Econòmica | ACN
Els firmants del nou pacte metropolità en el marc de la Taula de Reactivació Econòmica | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
01 de Juny de 2022

Els sindicats ComissionsObreres i UGT i les patronals Pimec i Foment del Treball han acordat amb l'ÀMB un paquet de 420 accions per impulsar l'economia metropolitana. La Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització aposta, així, per "enfortir el teixiteconòmic, generar oportunitats de creixement i millorar l'ocupació a la metròpolis de Barcelona".

 

En un informe elaborat durant els darreres dos exercicis amb la participació de més de 200 persones expertes en diversos àmbits de l'economia i el desenvolupament metropolità, s'apunta la "necessitat d'un esforç en la innovació empresarial i l'R+D+I públic" amb l'objectiu de transformacions en el sentit de reptes estratègics com la quarta revolució industrial i les indústries 4.0.

La Taula es marca com a finalitat accelerar la transformació tecnològica de les empreses barcelonines, així com la captació d'inversions cap al teixit productiu de la regió. Segons han comunicat, els membres de l'acord han coincidit en la rellevància de l'economia verda i circular, un dels pilars de la reconstrucció i la recuperació econòmica després de la pandèmia. El retorn a l'activitat econòmica ha de concretar-se mitjançant "col·laboració interadministrativa i consens amb els diferents organismes socials del territori".

 

A banda de les empreses, l'informe reclama una millora dels espais on desenvolupen la seva activitat. La modernització dels polígons industrials, amb el propòsit de diversificar els seus usos i les capacitats oferides a les companyies que hi operen, esdevé una de les claus del desenvolupament d'una regió que ha de ser "més flexible i polivalent". Es destaca també la millora de l'eficiència energètica amb noves infraestructures generadores compartides entre empreses.

Segons la regidora de comerç de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, l'informe "no és una declaració de principis, sinó accions concretes per establir una estratègia compartida" pel que fa a l'impuls de l'economia de la ciutat. La regidora projecta, en compliment d'aquestes directrius, "un desenvolupament econòmic just que arribi a tothom" després d'aquest acord.