Adif invertirà 15,3 milions d'euros en la nova estació de Salou-PortAventura

Instal·laran mòduls provisionals mentre durin les obres de millora i ampliació de l’actual baixador del parc temàtic

La nova estació d'Adif acollirà els trens que actualment passen per l’estació del centre de Salou | iStock La nova estació d'Adif acollirà els trens que actualment passen per l’estació del centre de Salou | iStock

Adif preveu invertir més de 15,3 milions d'euros en la nova estació de Salou-PortAventura, que millorarà i ampliarà l’actual baixador ferroviari del parc temàtic. Segons informa l’empresa, s’ha tret a informació pública el projecte bàsic de l’obra als efectes d’expropiacions. La futura gran estació de la ciutat de Salou disposarà d’un nou edifici de viatgers, dues andanes i un aparcament de 200 places. Els treballs tenen un termini d’execució de 24 mesos. Segons Adif, la nova estació de Salou-PortAventura acollirà els trens que actualment passen per l’estació del centre de Salou, que deixarà de prestar servei coincidint amb la posada en marxa de la variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani, abans de final d’any.

Més info: Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Constantí

De forma transitòria entre el tancament de l’actual estació i la posada en servei de la infraestructura definitiva, Adif instal·larà un edifici provisional format per mòduls prefabricats i crearà un nou accés amb una escala i una rampa. Són mesures per garantir una correcta prestació dels serveis als clients del ferrocarril, com la venda de bitllets.

El projecte bàsic preveu construir un nou edifici de viatgers, remodelar l’actual andana i construir-ne una de nova, fins a assolir totes dues els 240 metres de llarg i cinc metres d’ample. La futura estació es connectarà a l’aparcament i a les vies de comunicació existents, i en el futur s’hi adjuntarà l’estació d’autobusos.

A més, es tenen en compte diverses actuacions per a adequar les actuals instal·lacions a les futures necessitats d’explotació i l’execució dels topalls a les vies existents per a convertir-la en estació terminal. En aquest sentit, l’Ajuntament ha rebut el compromís que hi haurà 28 serveis ferroviaris al dia amb Barcelona mitjançant la nova línia R17.

Més informació
Adif licita les obres d'estructures i accessos de La Sagrera
Adif adjudica el contracte per l'ample internacional entre Castellbisbal i Martorell
Avui et destaquem
El més llegit