Nous ajuts a empreses per incentivar la contractació a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona farà possible la creació de fins a 500 nous llocs de treball gràcies a 2,75 milions d’euros d’ajuts directes a empreses de la ciutat

Imatge d'arxiu del Cibernàrium de Barcelona Activa | Europa Press Imatge d'arxiu del Cibernàrium de Barcelona Activa | Europa Press

L’Ajuntament de Barcelona farà possible la creació de fins a 500 nous llocs de treball gràcies a 2,75 milions d’euros d’ajuts directes a empreses de la ciutat i àrea metropolitana que necessitin fer créixer la seva plantilla però la conjuntura de crisi i inestabilitat provocada per la covid-19 hagi estat un factor desfavorable a l’hora de contractar. Aquesta és l’aportació més gran feta en un programa similar per incentivar les contractacions.

Aquests ajuts a la contractació són les subvencions Crea Feina Plus, gestionades mitjançant l’agència municipal Barcelona Activa, i amb col·laboració público-privada amb empreses de la regió metropolitana, i estan pensades perquè les empreses puguin fer front a les despeses de contractació dels primers mesos, guanyar confiança i alhora estimular l’ocupació de qualitat, promoure el talent de la ciutat i reduir les taxes d’atur.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, assegura que “aquesta és una mesura pensada sobretot per facilitar la inserció laboral de les persones que han perdut la feina, generant noves oportunitats per a tothom, també per les empreses que tenen capacitat de créixer i puguin donar el pas a ampliar les seves plantilles de personal".

L’any 2020, amb l’inici de la pandèmia i les afectacions a l’economia local i mundial, el consistori va llançar el programa especial Crea Feina amb 1,5 milions d’euros, que ha permès subvencionar 300 contractes, entre els mesos d’octubre del 2020 i febrer del 2021. A data d’avui, tots aquests ajuts ja han estat atorgats, sent la rapidesa dels pagaments un dels compromisos fixats i acomplerts en aquest marc.

Més informació
Barcelona Activa eleva un 5,8% els ajuts en temps de covid-19
Els ajuts de Barcelona Activa incentiven la contractació de 211 persones
Avui et destaquem
El més llegit