Alstom subministra productes d'impressió 3D al sistema sanitari

Està subministrant a hospitals de l'àrea metropolitana màscares, respiradors mecànics i obridors de portes

Una màscara sanitària dins d'una impressora 3D d'Alstom | ACN Una màscara sanitària dins d'una impressora 3D d'Alstom | ACN

El hub d'impressió 3D d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda està coordinant les iniciatives que, a nivell del grup, es duen a terme a per utilitzar la tecnologia 3D en la lluita contra la covid-19. Segons informen en un comunicat, els enginyers i desenvolupadors ubicats a la planta d'Alstom estan, des de fa dies, coordinant i posant en marxa diferents iniciatives per a la fabricació de material sanitari, disseny de noves solucions i subministrament de consumibles per a impressores 3D.

Més info: ‘Makers’ i empreses: la impressió 3D es posa al servei de la medicina

Pel que fa a la producció de peces, des de la setmana passada els equips d'Alstom, en coordinació amb la xarxa 3Dcovid19.org, estan fabricant viseres per a protectors facials i vàlvules per a respiradors, que s'estan lliurat a diferents hospitals de l'àrea de Barcelona. Els experts en disseny CAD de la planta de Santa Perpètua es troben, a més, treballant en noves solucions.

"L'objectiu és ajudar la comunitat sanitària mitjançant la fabricació de peces que compleixin els estàndards de qualitat i seguretat adequats", destaca Jaume Altesa, responsable del hub d'impressió 3D d'Alstom. "La impressió 3D ha cobrat protagonisme per la seva especial utilitat en la creació d'equips de protecció enfront del coronavirus, en utilitzar-se per a la fabricació d'equips que escassegen avui, com mascaretes facials, respiradors mecànics i fins i tot obridors de portes, entre d'altres", afegeix.

Més informació
Les impressores 3D de la UPF, a ple rendiment
Creen el primer respirador de campanya en impressió 3D
Avui et destaquem
El més llegit