La calor de l’estiu fa avançar la verema

L’INCAVI preveu una collita inferior a la normal però de bona qualitat

Els primers raïms s'han veremat a finals de juliol Els primers raïms s'han veremat a finals de juliol

Les altes temperatures registrades durant les últimes setmanes a Catalunya i la primavera força seca ha provocat un avançament de la verema en la majoria de zones vitícoles, ha informat el Departament d’Agricultura.

Aquest fet provocarà que la collita sigui inferior al normal en quantitat però d’una qualitat molt bona, segons l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). La quantitat de raïm recollida l’any passat ja va ser molt baixa, sobretot en àrees on la meteorologia i les condicions del terra no eren les òptimes.

Els primers raïms s’han veremat a finals de juliol a la DO Costers de Segre i a l’àrea vitícola del Penedès, apta per a les DO Penedès, Catalunya i Cava. En concret, les varietats d’aquestes zones són les primerenques chardonnay i pinot noir, destinades a l’elaboració de vins de base espumosos. Aquesta setmana també ha començat la collita de les varietats macabeu i macabeu de gra menut.

A la resta de regions vitícoles, com la DO Terra alta i la DO Alella, també s’avançarà la verema uns 10-15 dies respecte de l’any passat.

En el cas de varietats més tardanes, com parellada o cabernet sauvignon, entre d’altres, se seguiran recollint a finals de setembre i principis d’octubre

Més informació
El consum de vi mou 1.140 milions d'euros a Catalunya
Fer turisme amb una copa de vi a la mà
La DO Empordà preveu una anyada de "molta qualitat"
Avui et destaquem
El més llegit