L'AMB aprovarà l'ampliació als 60 minuts de precontractació dels VTC

El taxi dóna per fet que les empreses del sector del lloguer de vehicles amb conductor i que l'Agència Catalana de la Competència recorreran la mesura

Els VTC protesten amb els taxis de fons | ACN
Els VTC protesten amb els taxis de fons | ACN

El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aprovarà el proper 21 de maig l'ampliació fins als 60 minuts de la precontractació per als serveis dels VTC. Així està previst inicialment en l'ordre del dia del ple, que d'aquesta manera donarà llum verda a l'ampliació en 45 minuts del termini actual d'un quart d'hora que va establir el decret aprovat per la Generalitat a principis d'any.

Més info: AMB: Una hora per demanar un VTC

La nova mesura entrarà en vigor un cop publicada en el BOP i només podrà ser impugnada mitjançant un recurs per la via judicial. Fonts del sector del taxi ja donen per fet que l'Agència Catalana de la Competència i les empreses que operen VTC presentaran un recurs i han anunciat que el pròxim dia 21 de maig donaran a conèixer quines forces han donat suport a l'ampliació de la precontractació perquè es "tingui en compte" en les eleccions del diumenge següent. En aquest sentit, el taxi ha reivindicat la força del sector, ja que, segons assegura, mou "més de 80.000 vots" a Barcelona i les ciutats de l'àmbit metropolità.

D'altra banda, Élite Taxi ha explicat que la setmana que ve l'advocat de la plataforma Taxi Project 2.0 presentarà més de 2.000 querelles criminals contra les empreses VTC per vuit presumptes delictes penals i que en els darrers dies ha mantingut reunions amb la Guàrdia Urbana de Barcelona sobre la implantació del registre electrònic.

Més Informació
La regulació VTC a Barcelona dispara les llicències a Madrid
El registre electrònic de VTC entra en vigor l'1 d'abril
Com regular el taxi i els VTC
Avui et destaquem
Comentaris