L'AMB aturarà l'increment del 4,1% de la tarifa de l'aigua

L'administració metropolitana revisarà l'acord marc del contracte amb la subministradora després de detectar suposats desequilibris en els ingressos de la companyia

Aigües de Barcelona subministra l'aigua a l'AMB| iStock Aigües de Barcelona subministra l'aigua a l'AMB| iStock

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aturarà l'increment de la tarifa de l'aigua del 4,1% per al 2019 que va proposar Aigües de Barcelona la setmana passada. El vicepresident de l'AMB, Eloi Badia, ha anunciat en roda de premsa que ho portarà al ple del Consell Metropolità de dimarts vinent.

El vicepresident de l'AMB i regidor de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha dit que la proposta d'augment de la companyia suposaria 13,5 milions d'euros per a la ciutadania. Badia també ha explicat que revisaran l'acord marc del contracte amb la subministradora després de detectar suposats desequilibris en l'evolució dels ingressos de la companyia, ja que Aigües de Barcelona hauria obtingut 31 milions d'euros més dels previstos el 2017 via el rebut de l'aigua.

Més info: Barcelona expedienta Agbar per "manca de transparència"

"Una companyia que ha aconseguit augmentar els seus beneficis ens sorprèn molt que a més a més ens demani un increment del rebut", ha dit el vicepresident de l'AMB. Així doncs, l'administració metropolitana farà "un estudi en profunditat" dels costos del servei que podria comportar una "baixada" del rebut de l'aigua, segons Badia. Entre els costos que es revisaran, el regidor de Barcelona ha citat el cànon de coneixement, les despeses de publicitat així com els beneficis de l'empresa.

Fonts d'Aigües de Barcelona consultades per l'ACN han argumentat que la pujada del 4,1% té una repercussió en el rebut de 63 cèntims de mitjana cada dos mesos i han assegurat que, tot i que es congeli la proposta d'increment de la companyia, la tarifa seguirà pujant perquè els impostos augmentaran. Les mateixes fonts han argumentat que la part del rebut atribuïble al consum només és del 34% de la despesa mentre que la resta ve diverses taxes, que seguiran augmentant. 

Concretament, han fet referència a la taxa metropolitana de tractament de residus de l'AMB que, segons hauria proposat l'administració, pujarà un 3,5% per a particulars i un 6,97% per a usuaris no domèstics el 2019.

Més informació
Agbar fixa de nou la seva seu social a Catalunya
Agbar regarà els agricultors amb 50 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit