Els apartaments turístics gironins cedeixen 167 places

Hi ha propietaris que han posat en marxa un sorteig per regalar estades al personal sanitari un cop acabi l’actual situació de confinament

Els apartaments turístics gironins cedeixen 50 habitatges | Cedida Els apartaments turístics gironins cedeixen 50 habitatges | Cedida

Els propietaris i empreses gestores d’apartaments turístics legals que integren l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) han posat a disposició de les autoritats sanitàries i dels serveis socials dels ajuntaments 50 apartaments turístics a diferents poblacions de la demarcació, amb un total de 167 places, segons informen en un comunicat.

Aquesta xifra podria créixer en els propers dies si les necessitats augmenten ja que hi ha una gran predisposició a col·laborar per part de les empreses gestores i dels propietaris, segons expliquen des de l’Associació.

De fet, aquesta setmana l’ATA s’ha posat en contacte amb responsables de l’Institut Català de la Salut, l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona, i dels hospitals de Figueres, Palamós i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per fer-los saber que si necessiten més allotjaments per al personal sanitari, per poder estar a prop de la feina o  evitar riscos a les seves famílies, des de l’Associació es farà arribar la petició als associats que vulguin col·laborar. També s’està en contacte amb els Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Girona.

Els apartaments turístics que s’han cedit gratuïtament per allotjar personal sanitari, que aquests dies està suportant una gran càrrega de feina, estan situats, la majoria, a la ciutat de Girona, en concret a les zones de Montjuic, l’Eixample, Barri Vell, sant Narcís i Can Gibert del Pla; i també a la ciutat de Figueres. En total són 35 apartaments amb 125 places els que s’ofereixen per a aquesta finalitat. Consideren que “tots anem a una, i ara més que mai hem de ser al costat d’aquests professionals que ho estan donant tot per salvar vides”.

Per altra banda, empreses gestores i propietaris de Girona , Torroella de Montgrí i  l’Escala, han posat a disposició dels ajuntaments respectius  alguns dels seus apartaments turístics per allotjar persones vulnerables durant aquests dies amb una tarifa reduïda o a canvi que el consistori es faci càrrec de les despeses.  En total són 15 apartaments amb 42 places per a aquesta finalitat. Actualment un d’aquests apartaments està allotjant una dona víctima de maltractaments i el seu fill menor d’edat que s’havien quedat sense un allotjament en condicions per la crisi del coronavirus.

Recompensa als sanitaris

A més, els apartaments turístics El Nus de Pedra, de Llorà, davant la greu situació i sent conscients de la urgència que el col·lectiu sanitari es mereixerà descans  i natura passat el confinament, impulsa aquests dies a través de les seves xarxes socials un sorteig per regalar dues nits per a dues persones.

El sorteig està obert a tots els treballadors de l’àmbit sanitari, ja siguin infermeres, metges, xofers d’ambulàncies o personal de neteja dels centres sanitaris. L´únic requisit que es demana és que disposin de la targeta d’identificació professional del sector sanitari.

Més informació
El Govern obrirà tots els laboratoris de recerca per fer tests ràpids
Les químiques de Tarragona donen equips de respiració i EPI als hospitals
Avui et destaquem
El més llegit