Més de 840 aturats troben feina amb l'ajuda de Barcelona Activa

El programa Treball als barris facilita la inserció laboral d'aturats de llarga durada o que no reben cap prestació

El president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu | ACN El president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu | ACN

Barcelona Activa ha ajudat 841 aturats de llarga durada o que no rebien cap prestació a trobar feina durant el 2019. Ho han fet a través del programa Treball als barris, que també ha facilitat la firma d'un conveni de pràctiques en empreses a 80 persones. Del total d'atesos, un 49% porten un any o més sense treballar i un 69% no perceben cap ajuda. 

El projecte se centra en 10 barris de sis districtes de Barcelona: La Bordeta, La Marina del Port, Poble-Sec, Sant Pere i Santa Caterina, el Raval Sud, La Barceloneta, el Besòs i el Maresme, el Bon Pastor, Baró de Viver, Trinitat Vella, Les Roquetes, Torre Baró, Ciutat Meridiana i el Coll. Com a element addicional, Barcelona Activa ha posat dispositius propers a cada barri amb el suport de professionals d'orientació laboral.

Més info: Barcelona Activa potencia l'expansió de 30 empreses

D'aquesta manera, cada persona que hi participa compta amb un itinerari personalitzat que inclou activitats per a la millora professional i tutories de seguiment en el procés de recerca de feina. A banda, s'estableixen plans d'ocupació per formar i acompanyar les persones que ho sol·liciten. Durant el 2019 hi han participat un total de 143 persones.   

Les anomenades Cases d'Oficis per a joves proporcionen una formació d'un ofici en els àmbits digital, de medi ambient o espectacle. Un 58% joves que passen per aquest programa acaben trobant feina o reinserintse en el sistema educatiu. El programa de Barcelona Activa "conforma un pilar fonamental de la promoció de l’ocupació de qualitat”, ha destacat el primer tinent d’alcaldia i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni.

Més informació
Barcelona Activa busca nous projectes emprenedors
València Activa ajuda a la contractació de 1.623 treballadors
Barcelona dóna veu a dones emprenedores amb projectes sostenibles
Avui et destaquem
El més llegit