L'ascens d'Avinyonet del Penedès, segon poble més ric de l'Estat

La renda bruta per càpita del municipi, de 1.700 habitants, es duplica gràcies a l'empresa d'olis del nét del fundador de Danone

Avinyonet del Penedès, el segon municipi més ric de l'Estat | Cedida Avinyonet del Penedès, el segon municipi més ric de l'Estat | Cedida

Avinyonet del Penedès s'ha convertit en el segon poble més ric de l'Estat, després que l'any passat ocupés el lloc 246. El municipi, de només 1.669 habitants, ha duplicat la renda bruta per càpita en només un any, passant de 27.917 euros el 2018, a 57.843 euros enguany. Així, s'ha situat en segona posició de tot l'Estat en la campanya de la renda de 2018, per darrere de Pozuelo de Alarcón i seguit de Boadilla del Monte, tots dos a Madrid. 

La renda disponible mitjana ha crescut fins als 45.631 euros, mentre que l'any passat havia estat de 22.787 euros, segons dades de l'Agència Tributària. L'explicació d'aquest augment tan sobtat és la presència a la localitat d'una empresa d'olis, Finca La Gramanosa, de la qual n'és administrador únic Mauricio Botton Carasso, nét del fundador de Danone. Botton Carasso figura a la llista de les persones més riques de l'Estat de la revista Forbes, en el lloc 45 i amb un patrimoni de 625 milions d'euros. 

Els altres municipis

Matadepera, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern i Cabrils també es troben al top 10, en quarta, sisena, setena i novena posició respectivament. Les rendes mitjanes han estat de 55.579 euros, 52.053 euros, 51.915 euros i 50.286 euros. 

Pozuelo de Alarcón ocupa la primera posició, com va passar amb la campanya de la renda del 2017, amb una renda bruta de 72.899 euros. La xifra és lleugerament inferior a la de l'exercici anterior, contràriament al que ha passat amb Boadilla del Monte, la renda bruta per càpita del qual ha augmentat fins als 55.885 euros. Això li ha atorgat la tercera posició del rànquing.  

L'altre top five

Els municipis que ocupen la cua de la classificació, amb les rendes mitjanes més baixes són: Zahínos (Badajoz), Huesa (Jaén), Ahigal (Cáceres), Puebla de Obando i Fuenlabrada de los Montes (tots dos a Badajoz). Les rendes en aquests casos van entre els 11.480 i els 12.333 euros.  

Més informació
Els catalans rebran 1.803 milions d'euros en devolucions de la Renda 2018
La Cerdanya és la comarca on més creix la renda per habitant
Sant Cugat, la millor renda per càpita de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit