Una inversió de 50 milions d'euros publicoprivada per a startups barcelonines

L'Ajuntament de Barcelona i sis fons de capital risc fan l'aportació a la iniciativa Barcelona Accelera, que reserva 10 milions per a projectes liderats per dones

Barcelona prepara un fons publicoprivat per finançar startups | iStock Barcelona prepara un fons publicoprivat per finançar startups | iStock

La iniciativa Barcelona Accelera ha reunit 50 milions d'euros de fons publicoprivats per destinar a startups de l'àrea metropolitana. La inversió anirà a càrrec de l'Ajuntament de Barcelona, que aporta 10 milions d'euros, i de sis fons de capital risc que multipliquen per cinc aquest import. Es tracta d'Aldea Iberia Tech, 4founders, SC Growth, Sabadell Asabys Health Innovation Investment, Invivo Ventures i The Extension Fund. Segons ha informat el consistori a través d'un comunicat, la previsió inicial era de reunir 30 milions d'euros, una xifra que s'ha superat amb escreix. 

D'aquests 50 milions d'euros, una cinquena part -com a mínim- anirà destinada a projectes emprenedors liderats per dones. Totes les startups hauran de tenir com a requisits principals estar fundades a l'àrea metropolitana de Barcelona i formar part d'un dels sectors considerats estratègics per l'agenda econòmica de Barcelona 2020-2030 (Barcelona Green Deal). Aquests són l'economia digital, les indústries creatives, l’economia verda, la indústria 4.0, la salut i bio, l'esport i esport tech, l'alimentació i food tech, i l'economia blava.

"Amb la creació d'aquest nou fons, Barcelona es posiciona com a ciutat emprenedora, amb noves fórmules d'impuls a l'activitat econòmica", ha explicat el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, que tambés és president de Barcelona Activa. Ha qualificat aquest programa d'una "oportunitat immillorable per fer créixer el nostre ecosistema innovador i crear llocs de treball de qualitat, tot reforçant la capitalitat digital de la ciutat”.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia de l'ajuntament per erigir-se com a capital emprenedora. Així, s'impulsaran diversos sistemes perquè les startups puguin accedir a més capital per créixer. Gestionat per Barcelona Activa, el projecte s'inclou en el conjunt de nous instruments que s’han impulsat des del Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (CECORE) impulsat en el si de l’Ajuntament durant el darrer any.  

Més informació
Qui pot optar al finançament europeu?
Transferència tecnològica entre startups i empreses industrials
Avui et destaquem
El més llegit