Transferència tecnològica entre startups i empreses industrials

Advanced Factories buscarà a l'Industry Startup Forum les empreses emergents amb les solucions més disruptives en indústria 4.0

Advanced Factories impulsa la transferència tecnològica amb l’Industry Startup Forum | Cedida Advanced Factories impulsa la transferència tecnològica amb l’Industry Startup Forum | Cedida

Impulsar la transferència tecnològica entre startups i empreses industrials. Aquest és l'objectiu de l'Advanced Factories amb l’Industry Startup Forum, després que la irrupció de la indústria 4.0 hagi posat de manifest la necessitat del sector manufacturer d’adaptar-se a les noves tecnologies i que la crisi sanitària hagi afegit el repte de relocalitzar el nostre ecosistema productiu. Però per això és necessari apostar decididament per l’automatització i la digitalització com a eines per reduir els riscos associats a la deslocalització, alhora que cal aconseguir una producció més eficient i millorar la competitivitat de la nostra indústria.

Precisament per això, l'Advanced Factories ofereix l’oportunitat a startups, que per la seva naturalesa són projectes innovadors i disruptius, de posar-se en contacte amb pimes i empreses industrials que tenen la musculatura financera i la capacitat comercial, però que moltes vegades els falta precisament la innovació que aporten aquestes startups. Amb l’Industry Startup Forum, les startups poden donar-se a conèixer davant de corporacions líders industrials que busquen ampliar el seu R+D a través d’aquests emprenedors i així donar resposta a noves necessitats o ampliar les seves solucions en el mercat.

En aquest context, l’Industry Startup Forum, coorganitzat per La Salle Technova, reunirà a Barcelona els líders empresarials del sector, potencials partners i emprenedors perquè entre ells puguin establir sinergies i desenvolupar els projectes més disruptius aplicats a la fàbrica del futur.

Per tot plegat, el director de l'Advanced Factories, Albert Planas, posa de manifest que "en la voràgine d’aquesta revolució tecnològica, les startups se situen com la solució per al sector industrial per transformar-se" i afegeix que, "no obstant això, donar-se a conèixer no sempre és fàcil. Per això, des d’Advanced Factories volem facilitar les sinergies i la transferència tecnològica entre empreses emergents i grans corporacions que permeti al sector industrial del nostre país ser més competitiu”.

Més informació
Les palanques per fer volar la competitivitat a la indústria
Advanced Factories se celebrarà al juny
Avui et destaquem
El més llegit