Barcelona ajuda a la inserció laboral de 959 persones

La plataforma pública Empresa-Ocupació incrementa un 17,5% el nombre d’usuaris inscrits

Barcelona Activa facilita la inserció laboral a través de la plataforma Empresa Ocupació | iStock Barcelona Activa facilita la inserció laboral a través de la plataforma Empresa Ocupació | iStock

Barcelona Activa, a través de la plataforma Empresa-Ocupació, ha facilitat la inserció laboral de 959 persones fins al novembre d’aquest any, una xifra molt propera a l’assolida durant el 2017, quan es van contractar 999 persones.

Es tracta d’una plataforma de base de dades que facilita als usuaris el seu accés al món laboral. Gràcies a aquesta eina, els interessats poden optar a ofertes de feina que Barcelona Activa gestiona. A més, incorpora un test de competències per posar en relleu el perfil competencial com a valor professional.

Més info: Barcelona Activa destina 37 MEUR a fomentar l'ocupació 

Fins al novembre d’aquest any, la plataforma Empresa-Ocupació ha gestionat 1.610 ofertes de feina, d’un total de 2.716 vacants. Així mateix, compta amb 38.392 persones donades d’alta a la plataforma, un 17,5% més que a tancament del 2017, quan hi havia 32.687 usuaris.

Durant tot el 2017, Barcelona Activa va gestionar un total de 1.867 ofertes de 3.442 vacants. Així mateix, la plataforma compta amb unes 1.000 empreses que publiquen les seves ofertes de feina.

Diferents vies per a facilitar la inserció laboral

Hi ha diferents vies per facilitar aquesta inserció laboral. D’una banda, l’empresa amb una vacant envia la seva oferta a través d’un formulari que des de Barcelona Activa validen, ja que hi ha una sèrie de requisits. Les ofertes de feina han de tenir una contractació mínima de sis mesos i un salari brut anual superior als 13.062 euros, la qual cosa equivaldria a un salari brut mensual de 1.088,56 euros.

Ara bé, Barcelona Activa també organitza diferents esdeveniments de reclutament i de networking en els quals s’ofereix a les empreses que facin una presentació de la companyia i de la vacant a cobrir. D’aquesta manera, els assistents, preseleccionats per la plataforma, gaudeixen d’una entrevista de feina diferent a més de preparació prèvia per a superar-la.

D’altre costat, la plataforma Empresa-Ocupació ofereix cursos de formació i intenta buscar a empreses interessades a contractar a les persones participants.

Més informació
Barcelona Activa facilita la inserció de 172 joves
Més de 400 empreses confien en Barcelona Activa per cercar personal
Avui et destaquem
El més llegit