Barcelona ofereix 5.000 euros a les empreses per contractar personal

L’Ajuntament de la capital catalana destina 1,5 milions d’euros a les empreses per contractar 300 persones en situació d’atur de la ciutat

Jaume Collboni i Antoni Cañete durant la presentació del programa CreaFeina | Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni i Antoni Cañete durant la presentació del programa CreaFeina | Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona destina 1,5 milions d’euros a les empreses per contractar 300 persones en situació d’atur de la ciutat de Barcelona. Les empreses de l’Àrea Metropolitana es poden acollir a aquests ajuts des d’aquest dijous 15 d’octubre fins al 20 de novembre del 2020. Es tracta del llançament del programa Crea Feina-Barcelona de Barcelona Activa, mitjançant el qual cada empresa rebrà 5.000 euros per cada nou contracte d’un mínim de sis mesos, o indefinit i a jornada completa, a persones residents a Barcelona que es trobin en situació d’atur. Amb aquesta subvenció, s’ajudarà a que les empreses amb capacitat de generar nova ocupació puguin generar 300 noves contractacions en un context d’ indicadors desfavorables que ha provocat la crisi actual.

El primer tinent d'alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha assegurat durant la presentació del programa que "des del govern municipal hem desplegat tot un conjunt d'accions dirigits a la formació i al talent, impuls de l'ocupació i la qualitat de la pròpia contractació" i, per tant, ha afegit, "estem desplegant ajuts directes per a les persones". L'objectiu de la iniciativa és, segons Collboni, "evitar l'atur el màxim possible i crear llocs de treball el més ràpid possible". Precisament per això, el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, i amb l'argument que "Barcelona és una ciutat de pimes i persones autònomes", ha aplaudit la posada en marxa del programa posant de relleu que "tenim un pont de diàleg constant on analitzem la situació d'aquesta crisi des del punt de vista empresarial".

I és que, com expliquen des de l'Ajuntament, la situació de pandèmia ha afectat en els ingressos d’un gran nombre d’empreses, fet que ha derivat en una marcada disminució de les contractacions laborals, i el repunt del nombre de persones sense feina. En concret, l’atur registrat a la ciutat ha superat les 90.000 persones,amb unes dades pel que fa al mes de setembre que suposen l’increment interanual més pronunciat des del mateix mes del 2009.

Aquest nou paquet d’ajuts a les empreses per al foment de la contractació laboral en temps de covid, a més, té la característica de trencar obstacles de traves burocràtiques i agilitzar els processos, per la qual cosa la resolució es farà abans de finals d’any. El tràmit de les sol·licituds es fa per via telemàtica. Durant els darrers dos anys, es van acollir 540 noves contractacions a programes similars de Barcelona Activa per estimular les contractacions.

Més informació
La seu de Correus de Ciutat Vella, nou 'hub' d'economia digital
La millor escola de programació web del món és a Barcelona
Barcelona premia les empreses innovadores amb la conciliació
Avui et destaquem
El més llegit