Barcelona ofereix ajuts econòmics a autònoms i emprenedors

Les persones beneficiàries de la subvenció es podran estalviar fins a 4.000 euros el primer any

Barcelona Activa ofereix ajuts a autònoms i emprenedors | iStock Barcelona Activa ofereix ajuts a autònoms i emprenedors | iStock

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, vol ajudar econòmicament a autònoms i emprenedors durant el seu primer any d’activitat. És per això que ha posat en marxa ja la tercera edició del programa Llança’t, una sèrie d’ajuts destinats a persones que comencen una nova etapa després d’un període de situació d’atur.

En les tres edicions, el programa ja ha ajudat un total de 2.124 persones en estalviar en despeses, segons informen en un comunicat. I és que aquest ajut assumeix despeses com les quotes a la Seguretat Social, el lloguer de despatxos de treball o serveis prestats per tercers, entre altres. L’ajut es calcularà segons l’edat i les despeses justificades i les persones beneficiàries es podran estalviar fins a 4.000 euros el primer any.

Fins ara, les persones que han rebut la subvenció han estat, en un 50%, majors de 40 anys, i un 14%, joves de menys de 30 anys. Destaquen principalment emprenedors i autònoms que realitzen la seva activitat en àmbits com els serveis a les empreses, el comerç i el transport i la logística.

Les persones interessades tenen fins al dia 21 de juny per sol·licitar l’ajut. Durant el 2018, el departament d’emprenedoria de Barcelona Activa ha atès 14.000 persones i la seva xarxa d’incubadores atén actualment més de 300 startups a tota la ciutat.

Més informació
2 MEUR per fer-se autònom després d'aturat
250.000 euros per estimular la creació d’startups
Barcelona destina 2,3 milions d'euros a l’economia de proximitat, social i solidària
Avui et destaquem
El més llegit