Barcelona ajudarà els autònoms amb 300 euros

Hi poden optar tots aquells treballadors per compte propi que hagin hagut de tancar o hagin vist reduïdes les vendes en un 75%

Un aparador d'una botiga tancada a Barcelona | ACN Un aparador d'una botiga tancada a Barcelona | ACN

L’Ajuntament de Barcelona lliurarà 300 euros, en un pagament únic, a persones treballadores autònomes de la ciutat que hagin vist decaure en més d’un 75% les seves vendes o s’hagin vist forçades a tancar el seu establiment o negoci arran la crisi de la covid-19, segons informen en un comunicat.

Més info: Barcelona promou una xarxa ciutadana per elaborar mascaretes

Es tracta d'un ajut complementari per a les persones que ja reben la Prestació Extraordinària del Govern espanyol RD 8/2020, de 17 març, que estableix que els autònoms siguin beneficiaris d’un 70% de la cotització mínima, que és de 661 euros. Per tant, gràcies a aquests nous ajuts municipals, Barcelona cobrirà el 100% de la base de cotització mínima de gran part dels autònoms que passaran a cobrar de 661 a 961 euros en un únic mes. L’Ajuntament preveu arribar a un 50% de les persones que reben aquestes subvencions. L’ajut s’afegeix també a l’exempció de pagament de les quotes mensuals mentre no es retorni a la normalitat.

Les bases es trobaran al web de Barcelona Activa i la convocatòria per a la presentació de sol·licituds serà del 20 de maig al 30 setembre

Autòno+ Barcelona és el nom d’aquesta nova línia d’ajuts a autònoms de la ciutat amb una dotació total de 5 milions d’euros, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i gestionada per Barcelona Activa. Aquest ajut extraordinari està dissenyat com a impuls a la reactivació empresarial. Per tal de facilitar aquesta subvenció de forma ràpida i líquida, s’agilitzaran els processos perquè els destinataris finals la rebin en un termini curt, només caldrà comprovar l’empadronament a la ciutat, la documentació de la prestació extraordinària aprovada pel Govern central i els documents que acrediten estar al corrent de les obligacions tributàries.

Les bases es trobaran al web de l’agència municipal i la convocatòria per a la presentació de sol·licituds serà del 20 de maig al 30 de setembre, fins a esgotar el crèdit, tot i que es deixa en obert l’ampliació de la dotació pressupostària si aquesta situació d’emergència persisteix.

Més informació
Glovo redueix a la meitat la tarifa base dels seus repartidors a Barcelona
El pla de xoc del Port de Barcelona per garantir la liquiditat de les empreses
Avui et destaquem
El més llegit