Barcelona promou una xarxa ciutadana per elaborar mascaretes

Barcelona Activa posa en marxa una cadena de producció pròpia de mascaretes per abastir a personal de serveis essencials no sanitaris

Les caixes amb mascaretes a punt per ser entregades | Cedida Les caixes amb mascaretes a punt per ser entregades | Cedida

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha posat en marxa una cadena de producció pròpia de mascaretes amb l’objectiu de ser menys depenents dels mercats exteriors i, a la vegada, per aprofitar el potencial del teixit econòmic de la ciutat. Segons informen en un comunicat, la xarxa público-privada abastirà de mascaretes tèxtils a personal de serveis essencials no sanitari.

Aquestes mascaretes se sumen al material que la ciutat està rebent aquests dies procedent de l’estranger. Les mascaretes són de producció local i s’han fet amb diferents teixits específics i homologats, que en la majoria dels casos, es poden reutilitzar un cop rentades perquè no són d’un sol ús com les quirúrgiques. Gràcies a aquesta iniciativa compartida es confeccionaran 300.000 mascaretes.

El projecte ha mobilitzat una xarxa de persones anònimes i entitats solidàries arreu de Barcelona i de l’àrea metropolitana que, amb una màquina de cosir pròpia o en petits tallers, han dedicat el seu temps a fer les mascaretes seguint el protocol assignat i un vídeo-tutorial que il·lustrava com fer-les, creat per Robin Hat. Participen uns 200 punts de costura –i cada dia s’hi sumen més–, a més d’entitats vinculades al programa RevESStim, tallers de confecció i empreses industrials com Arch Max.

L’Ajuntament de Barcelona ha aportat part del material i els costos de producció, per un valor de 400.000 euros, que ha permès mantenir l’ocupació i l’activitat econòmica. Fins ara, l’Ajuntament ha adquirit 17.500 metres de teixit per la producció de les mascaretes a tres empreses proveïdores que han col·laborat amb l’aportació del teixit.

Més informació
La Cecot distribuirà un milió de mascaretes per donar cobertura a 100.000 treballadors
6 milions de mascaretes amb teixit valencià
Protofy i la màgia de convertir eixugaparabrises en respiradors salvavides
Avui et destaquem
El més llegit