Barcelona, capital europea de la innovació en mobilitat

És la metròpoli representant d'un conglomerat de 48 ciutats, empreses i universitats europees

Barcelona va ser escollida com a seu per instal·lar la Knowledge and Innovation Community | iStock Barcelona va ser escollida com a seu per instal·lar la Knowledge and Innovation Community | iStock

Barcelona ha estat presentada oficialment a Brussel·les com a capital europea de la innovació en mobilitat. La ciutat catalana va ser escollida al desembre com a seu per instal·lar la Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la comunitat encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea almenys fins al 2026.

Més info: Talent digital (i femení) per salvar el PIB

Aquesta comunitat comptarà amb la participació de 48 ciutats, empreses i universitats europees. L'acte de presentació, a la seu de la Unió Europea, ha comptat amb l'assistència de les empreses TomTom, COMAU, Siemens i CEA, així com amb la de les universitats tècniques de Praga i Viena. Des de l'Ajuntament de Barcelona hi ha participat el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez.

Gómez ha subratllat la "influència" de Barcelona en aspectes com el desenvolupament tecnològic i "la importància" que sigui la coordinadora de la KIC Urban Mobility en un moment "important" de transformació de la mobilitat a les ciutats arreu del món.

La KIC és una plataforma públic-privada multinacional europea que es dedicarà a la recerca i aplicació de solucions que millorin l'ús col·lectiu dels espais urbans i la mobilitat. En aquest sentit oferirà solucions als nous modes de transport urbans a les ciutats europees.

Té una vigència d'entre set i quinze anys i un volum financer previst que pot arribar als 400 milions d'euros aportats per la Unió Europea, i fins als 1.200 milions aportats pels socis. La seu s'instal·la a Barcelona i comptarà amb 4 subseus a Copenhague (Dinamarca), Praga (República Txeca), Munic (Alemanya) i Helmond (Països Baixos).

Més informació
IBM s'uneix a Barcelona Tech City
La Barcelona immobiliària més enllà de dretes i esquerres
Avui et destaquem
El més llegit