Barcelona fomenta la competitivitat amb els clústers de la ciutat

L'Ajuntament es reuneix amb els principals grups empresarials barcelonins per estimular el creixement i la competitivitat de l'entorn corporatiu

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, durant la reunió amb els clústers | Cedida El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, durant la reunió amb els clústers | Cedida

L'Ajuntament de Barcelona s'ha reunit amb una representació dels principals clústers, grups d'empreses i institucions relacionades amb l'activitat econòmica de la ciutat amb l'objectiu d'estimular el creixement de l'entorn empresarial. Els grups empresarials barcelonins han compartit amb el consistori la necessitat d'incorporar "més vies per fomentar la innovació i el talent" per incrementar especialment les transformacions a la petita i mitjana empresa.

A la trobada hi han participat representants dels clústers de les principals àrees geogràfiques. Hi han destacat els del 22@ i l'Eixample – "un entorn urbà clau en la reeconomització del centre", segons un estudi publicat per Barcelona Activa. Pel que fa a sectors empresarials, d'entre els 32 clústers de la ciutat els més nombrosos són el de Biotecnologia i tecnologies de la salut; el d'eficiència energètica; el de disseny i el de la nàutica, a més dels entorns digitals i l'automoció. A la reunió també han assistit grups empresarials d'altres sectors, com el de la indústria de l'esport (INDESCAT), el de materials avançats (CLUSTERMAV) o el de TIC i educació (EDUTECH).

Segons el primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda Jaume Collboni, l'Ajuntament ha obert aquesta interlocució amb els agents empresarials per "comptar amb els clústers" en el procés d'enfortir el model econòmic de la ciutat. "Barcelona és la ciutat que està liderant la recuperació econòmica a Espanya i un referent europeu", celebra Collboni, que aposta per la col·laboració publicoprivada "per consolidar una reactivació econòmica que no deixi ningú enrere".

Més informació
Combat de barris: 22@ vs. Zona Fira
CBRE Global Investors compra un campus d'oficines al 22@
20 anys de "la bogeria" del 22@
Avui et destaquem
El més llegit