Barcelona, cinquena ciutat europea amb més inversió estrangera en tecnologia

La capital catalana ha atret 204 milions d'euros de capital risc el 2018, mentre que el conjunt d'Espanya suma 307 milions

El taxi volador conduït a distància que es presenta al Mobile World Congress | ACN El taxi volador conduït a distància que es presenta al Mobile World Congress | ACN

Barcelona és la cinquena ciutat europea amb major atracció d'inversió estrangera en el sector tecnològic amb una inversió de capital risc de 204 milions d'euros el 2018, segons dades publicades per London & Partner i PitchBook.

El primer tinent d'alcalde de la capital catalana, Gerardo Pisarello, ha celebrat que la ciutat "atregui i aculli aquelles inversions que ajuden i impulsen el teixit productiu local", sobretot en un sector que genera ocupació de qualitat i que és innovador. Segons Pisarello, "aquest informa se suma a l'alt número d'indicadors que, en els darrers mesos, demostren que la nostra política està donant fruits: Barcelona s'enlaira".

El rànquing està liderat per Londres amb dos bilions d'euros, seguida de Berlín amb 1.047 milions d'euros, París amb 891 milions d'euros i Estocolm amb una inversió de 250 milions. Així doncs, Barcelona és la primera ciutat de l'Estat del rànquing.

Les dades publicades per London & Partner i PitchBook també revelen que Espanya va ser el cinquè país europeu en inversió de capital risc el 2018, amb 307 milions d'euros. Per davant de l'Estat, s'hi troben el Regne Unit amb 2.784 milions d'euros, Alemanya amb 1.543 milions d'euros, França amb 1.151 milions d'euros i Suïssa amb 594 milions.

Més informació
Les 10 millors ciutats del món el 2019
L'economia verda mobilitza una inversió de 603 milions d'euros l'any a Barcelona
L''ecommerce' catapulta la contractació logística cap al rècord a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit