L'economia verda mobilitza una inversió de 603 milions d'euros l'any a Barcelona

Les polítiques municipals en aquest terreny generen cada any uns 6.600 llocs de treball: 1.380 permanents i més de 5.200 temporals directes

Un 13% del pressupost de Barcelona va destinat a economia verda | iStock
Un 13% del pressupost de Barcelona va destinat a economia verda | iStock

Les polítiques públiques d’economia verda i circular mouen cada any un total de 603 milions d'euros a Barcelona i generen 6.600 llocs de treball. Així ho revela un estudi que avalua l’impacte de les polítiques públiques de l’Ajuntament de Barcelona en termes d’Economia Verda i Circular (EVC), que ha elaborat l’Estudi Ramón Folch.

Més info: El Mediterrani aposta per l'economia verda

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat “la necessitat reforçar paper economia verda i circular com a sector estratègic de l’economia”. “Les ciutats patim un sistema econòmic massa ineficient, que malbarata recursos, genera contaminació i és insostenible a llarg termini. A Barcelona no ens podem resignar davant aquesta realitat i hem de pensaren una economia de futur sostenible”, ha defensat Pisarello.

“L’estudi ens diu que anem pel bon camí, amb un 13% del pressupost municipal que actua com a tractor de l’economia verda i circular i que això genera anualment uns 6.500 llocs de treball”, ha dit abans de subratllar la necessitat que aquestes polítiques estructurals siguin d’àmbit metropolità.

La quarta tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, ha destacat l’aposta que s’ha fet “per fer polítiques que millorin el dia a dia de la gent i que ajudin a capgirar la situació de contaminació, de baixos nivells de reciclatge i de reutilització”. Ha posat com exemples “la promoció i foment del transport públic, de lluita contra la contaminació, d’aposta pel verd i per la reutilització i el reciclatge que s’han impulsat”.

“El canvi climàtic està posant en crisi un sistema productiu que malbarata recursos, reserves naturals, energia. Hem de fer-hi front i fer-ho amb un model de col•laboració público-privada perquè hi guanyin empreses i treballadors. Hi ha un principi bàsic que no podem posar en qüestió: l’objectiu d’arribar a fi de mes i aconseguir que no s’acabi el món”, ha sentenciat Sanz.

Més Informació
L'ICF donarà prèstecs a projectes d'economia verda i circular
Barcelona vol ser un referent de l'economia verda en 10 anys
'Business angels' per a l'economia verda
Avui et destaquem
Comentaris