Barcelona lidera les inversions de capital privat a Espanya

La capital catalana concentra 220 operacions i situa Catalunya com el segon territori més atractiu de l'Estat amb el 29,2% del total

El sector del capital privat representa el 0,5% del PIB espanyol | iStock El sector del capital privat representa el 0,5% del PIB espanyol | iStock

Barcelona encapçala el rànquing de les inversions de fons de capital privat a Espanya amb un total de 220 operacions, segons informa l'Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió (Ascri). La capital catalana passa així per davant de Madrid (amb 168 operacions) i situa Catalunya com el segon territori amb més inversions amb el 29,2% del total, mentre que la Comunitat de Madrid aglutina el 44,8% i el País Basc el 10%. El total de l'Estat espanyol és de 6.013 milions d'euros el 2018 repartits en 740 operacions. 

Més info: Barcelona, capital mundial del comerç internacional

Segons el president d'Ascri, Miguel Zurita, aquesta xifra representa un "rècord històric" per a l'agrupació, cosa que demostra, a parer seu, que "el capital privat dóna impuls a l'economia". A més, ha destacat que durant el primer semestre del 2019, el sector de venture capital i privat equity ha invertit un volum total de 1.512 milions d'euros, xifra que representa un 49% més que en el mateix període del 2018.

De fet, Zurita ha posat de relleu que les inversions mitjançant venture capital requereixen "menors quantitats de capital, encara que també el risc és elevat a causa de la falta d'informació derivada de no tenir resultats històrics, així com per la incertesa inherent al fet de desconèixer quina serà l'acceptació del producte o servei per part del mercat".

El 2018, el sector del capital privat ha representat el 0,5% del PIB espanyol, un 7% més que el 2016. Precisament per això, el president d'Ascri ha assenyalat que "continua sent necessari el suport al sector amb mesures que estimulin i consolidin el sector perquè assoleixi els nivells de presència que té en altres economies desenvolupades".

A més, els sectors que més volum d'inversió privada han concentrat han estat el de l'energia i els recursos naturals amb gairebé el 20% del total, seguit del de les comunicacions amb el 17%. Del total invertit a Espanya, el 76% correspon a fons internacionals, que han aportat 4.582 milions d'euros en inversions.

Més informació
Barcelona concentra el 65% de les inversions en startups
Barcelona es consolida com a referent mundial del turisme de congressos
Les cooperatives de consum agroecològic creixen un 58% a Barcelona en 10 anys
Avui et destaquem
El més llegit