Barcelona supera el nivell precrisi d'afiliació a la Seguretat Social

El 42,9% dels contractes duren un mes o menys | El sector de les TIC ja ocupa més de 59.000 persones a la ciutat, més de la meitat del total a Catalunya

Emprenedors a Barcelona Activa : Barcelona Activa Emprenedors a Barcelona Activa : Barcelona Activa

Barcelona ha tancat el quart trimestre del 2018 amb 1.120.737 persones afiliades a la Seguretat Social, una xifra que per primera vegada supera el nivell d'ocupació d'abans de la crisi econòmica. Així ho revela l'Informe de Conjuntura Econòmica de la ciutat de Barcelona que ha elaborat el Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona. La fita es reflecteix en la taxa d'atur, que se situa en el 10,3%, per sota de les mitjanes catalana i espanyola.

Tot i que creix el volum de contractes indefinits, que tenen un pes 14,4% del total, encara el 42,9% dels contractes signats a Barcelona continuen tenint una durada igual o inferior a un mes. Enguany destaca que per primera vegada el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ha superat les 59.000 personesocupades, després de crear més de 19.000 llocs de treball des de 2011. De fet, la ciutat concentra el 56,7% de l'ocupació i el 49,1% de les empreses del sector de les TIC que té Catalunya. 

Més informació
El final de la campanya de Nadal apuja l'atur un 1,39% a Catalunya al gener
Menys atur i més classes mitges moderen les desigualtats a Barcelona
Atur 2018: el miratge de la contractació pública
Avui et destaquem
El més llegit