Arriba a Barcelona el primer vaixell afectat pel bloqueig del Canal de Suez

El vaixell atracat a la terminal BEST del Port mourà 9.000 contenidors, entre importacions, exportacions i transbordaments

El portacontenidors MSC Ambra arriba al Port de Barcelona | Cedida El portacontenidors MSC Ambra arriba al Port de Barcelona | Cedida

El portacontenidors MSC Ambra, el primer vaixell afectat pel bloqueig del Canal de Suez que arriba al Port de Barcelona, ha atracat aquesta nit a la terminal BEST i està operant amb normalitat, segons informa l'enclavament en un comunicat. Aquest vaixell mourà 9.000 contenidors, entre importacions, exportacions i transbordaments. En els propers dies, s’espera l’arribada esglaonada d’altres vaixells portacontenidors que es van haver d’aturar al Canal durant els dies del bloqueig i que, per aquest motiu, han retardat la seva escala al Port.

Aquesta setmana està prevista l’arribada d’un total de tres vaixells afectats per l’accident patit per l’Ever Given: MSC Ambra, Milano Bridge i CMA-CGM Centaurus. Les terminals de contenidors del Port de Barcelona -BEST, APMT Barcelona i Terminal Port Nou- estan preparades per operar tots aquests vaixells amb l’agilitat i eficàcia habituals. L’arribada esglaonada dels portacontenidors, segons les previsions actuals, facilitarà que l’operativa no es vegi compromesa en cap moment.

Els portacontenidors que han modificat la seva data d’escala al Port de Barcelona a causa del bloqueig del Canal de Suez són un total de 14. Les previsions apunten a que en menys de dues setmanes les arribades dels set serveis regulars procedents d’Àsia estaran normalitzats.

Més informació
El Port de Barcelona, a punt per l'augment de tràfic d'Àsia
El Port de Barcelona estrena any amb un tràfic a l'alça
Avui et destaquem
El més llegit