Cambra de Sabadell i Conector impulsen sis startups catalanes

Entre els projectes, hi ha una plataforma col∙laborativa per a concentrar a usuaris per a l'ús i estalvi de les subscripcions de Netflix o Spotify

El programa d'acceleració d'startups de la Cambra de Sabadell i Conector ja ha començat | Cedida El programa d'acceleració d'startups de la Cambra de Sabadell i Conector ja ha començat | Cedida

Amb l'objectiu de construir un ecosistema emprenedor que incentivi la innovació tecnològica a la demarcació, la Cambra de Sabadell s'ha associat amb l'acceleradora Conector per impulsar empreses emergents catalans. Es tracta del programa CambrAccelera, que ja treballa amb sis startups de recent creació de base digital. 

El projecte impulsarà 10 startups a l'any, aportant un màxim de 25.000 euros per a cadascuna d'elles. D'aquesta manera, actua de vehicle perquè la Cambra i els socis puguin invertir en empreses digitals de nova creació. "És una oportunitat molt interessant per a crear un ecosistema tecnològic i empresarial de referència que afegirà atractiu a la ciutat i la seva àrea d'influència", destaca el president de la Cambra, Ramon Alberich.

Entre els projectes es troben solucions digitals que busquen millorar la vida quotidiana de les persones, com una plataforma col∙laborativa per a concentrar a usuaris per a l'ús i estalvi de les subscripcions grupals de serveis com Netflix i Spotify, un comprovant de lliurament intel∙ligent (POD) estandarditzat per a comandes en línia per a minimitzar el frau i la fricció i una plataforma de connexió i interacció entre influencers i els seus seguidors.

300 inversors i business angels

El pla ofereix a les startups tots els serveis necessaris per a materialitzar la seva idea com l'assessorament, amb la participació de mentors que guiaran els emprenedors. Mónica Gispert, de Laboratoris Uriach, o Joaquim Badia, de la Cambra de Comerç, són alguns dels experts que aporten la seva visió als emprenedors. A més, mensualment se celebren xerrades d'especialistes en diverses matèries obertes a tots els emprenedors.

Les empreses emergents també accedeixen a un pla de comunicació, pràctiques de pitching (descripció breu d'una empresa), suport en el pla de negoci plan o l'habilitació d'un espai de treball en les oficines de la Cambra de Comerç de Sabadell. Una vegada transcorreguts els cinc mesos que dura l'acceleració, els equips fundadors presentaran el seu projecte de startup al DemoDay, un esdeveniment per a aconseguir finançament entre els més de 300 inversors i business angels que s’hi reuneixen.

El programa compta amb la participació de Banc Sabadell, Holistex, Uriach, Fluidra i CE Sabadell Futbol Club.

Avui et destaquem
El més llegit