Els càmpings de Girona allarguen la temporada pel canvi climàtic

El president de l'associació Miquel Gotanegra afirma que els "preocupa" les altes temperatures que es registren a l'estiu al centre d'Europa

Empresaris de càmpings gironins amb el president de l'associació, Miquel Gotanegra i el director general de Turisme, Octavi Bono | ACN Empresaris de càmpings gironins amb el president de l'associació, Miquel Gotanegra i el director general de Turisme, Octavi Bono | ACN

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha assegurat que el canvi climàtic està fent "repensar l'estacionalitat" i l'augment global de la temperatura ha permès allargar "moltíssim les temporades". Gotanegra ha detallat que en els últims anys durant "els mesos de setembre i octubre" la demarcació està registrant unes "temperatures molt agradables" que afavoreixen al turisme. Gotanegra també ha destacat que hi ha establiments que pràcticament tenen obert durant set mesos. Tot i així, ha afirmat que el sector es "preocupa" pel "bon temps" que fa en "els països d'on venen els nostres clients", com ara Alemanya, Dinamarca o Holanda.

En aquest sentit, el president de l'associació ha detallat que "els mesos de setembre i octubre deixa temperatures molt agradables" a la demarcació gironina i això fa que els turistes aprofitin per venir aquests mesos. A més, fora de la temporada d'estiu "hi ha menys aglomeracions" i per això els visitants poden gaudir més del territori. Gotanegra ha detallat que ara "el sector requereix imaginació" per "repensar-ho tot" i d'aquesta manera "ser capaços de tenir una temporada llarga".

Més info: Aixecar de nou el vol de l’Aeroport de Girona

De fet, el president de l'entitat ha assegurat que els establiments gironins ja porten temps que treballen per "complementar el sol i platja" de l'estiu a partir d'experiències culturals, gastronòmiques o esportives. Uns esforços que comencen a donar el seu fruit, ja que Gotanegra ha avançat que ja "hi ha càmpings oberts tot l'any" i d'altres aguanten "durant vuit, set o cinc mesos". En tot cas, el president ha constatat que la majoria poder mantenir oberts més enllà dels mesos de juny, juliol i agost.

Unes declaracions realitzades durant la inauguració del segon congrés Girocàmping PRO, que organitza la mateixa associació, aquest dimecres al Palau de Congressos de Girona. Es tracta d'una jornada que ha reunit unes 400 persones del sector del càmping i també del món turístic per buscar noves estratègies per modernitzar els establiments.

Negoci versus preocupació

Tot i així, el canvi climàtic també ha portat alguns reptes que preocupen al sector. Un d'ells és "que faci bon temps" als països del centre d'Europa, que és "d'on són la majoria dels nostres clients". En aquest sentit, les elevades temperatures que s'han registrat aquest juliol a Alemanya, Dinamarca, Bèlgica o Holanda pot comportar una davallada dels visitants d'aquests països als càmpings gironins. Segons el president de l'associació les temperatures caloroses a Europa podria comportar que els turistes optin per anar a càmpings del seu país, en comptes de venir fins a Girona.

Gotanegra: "Que l'aeroport de Girona perdi vols afecta al turisme i, en conseqüència, a tot el territori"

El president de l'Associació de Càmpings de Girona també ha aprofitat el congrés Girocàmping PRO per fer una "crida a tots els actors i administracions" que "tenen competències" amb l'aeroport de Girona per accelerar els tràmits de construcció del baixador del TAV. Per a Gotanegra es tracta d'una "inversió prioritària" ja que molts turistes deixen la seva autocaravana aparcada a prop de l'aeroport i es desplacen fins al seu país d'origen amb avió.

Per això el sector ha demanat a les administracions que treballin per "posar en valor" aquesta infraestructura. "Que l'aeroport de Girona perdi vols afecta al turisme i, en conseqüència, a tot el territori", ha conclòs. 

Més informació
Miquel Gotanegra, reelegit president de la Federació Catalana de Càmpings
L'AP-7 a Girona es prepara per rebre vehicles autònoms
Avui et destaquem
El més llegit