Catalunya, referent pel turisme esportiu internacional

El congrés vol analitzar la relació entre el turisme esportiu i la sostenibilitat a Catalunya

Una de les xerrades de turisme esportiu amb un holograma de Kilian Jornet | ACN / Aleix Freixas Una de les xerrades de turisme esportiu amb un holograma de Kilian Jornet | ACN / Aleix Freixas

Lloret de Mar acull el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu, que té l'objectiu d'analitzar la relació amb el desenvolupament sostenible i posar el focus sobre la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització del turisme. "Grans esdeveniments d’atracció global, clubs esportius de seguiment mundial, la geografia, el clima i unes infraestructures de primer nivell, han fet de Catalunya un referent del turisme esportiu", ha destacat el conseller d'Empresa, Roger Torrent, durant la inauguració de les jornades, impulsades per l’Agència Catalana de Turisme, el Departament d’Empresa i Treball i l’Organització Mundial del Turisme.

El turisme esportiu té una rellevància creixent en el conjunt del sector a Catalunya i genera un impacte de 558 milions d’euros anuals, 269 dels quals d’impacte directe. "Un pes econòmic molt important que volem potenciar", ha sentenciat el conseller. Entre els cinquanta ponents participants, destaquen Kattia Juarez Dubón, directora de la Comissió Internacional de Sostenibilitat de la Federació Internacional de Motociclisme; Timothy O’Donoghue, fundador i director executiu de Riverwind Foundation Jackson Hole; Manuela Di Centa, consellera del Ministeri de Turisme d'Itàlia o David Millar, exciclista professional. El català Kilian Jornet també hi participarà telemàticament. 

Zurab Pololikashvili: "Aquest congrés és un missatge clar que el sector del turisme està preparat per tornar a rebre els turistes"

"Aquest congrés és un missatge clar que el sector del turisme està preparat per tornar a rebre els turistes. Aquí, la recuperació del turisme esportiu juga un paper important", ha assenyalat Zurab Pololikashvili, secretari general de l’Organització Mundial de Turisme. Per Roger Torrent, el congrés permetrà afrontar "un debat molt necessari" pel futur del sector: "En poden sortir idees que permetin avançar cap a un turisme responsable i sostenible. Perquè el turisme, i en particular el turisme esportiu, ofereix unes oportunitats econòmiques, laborals, socials, culturals i d’oci saludable que hem de saber aprofitar”. 

Hologrames del Mobile World Congress

Una de les novetats és l’ús de dues cabines d’hologrames que permeten comptar amb la participació en directe d’aquells ponents que no poden ser presencialment a Lloret de Mar, com l’atleta Kilian Jornet o Miki Delàs, capità del Barça i de la selecció espanyola d’hoquei herba. Es tracta del primer esdeveniment a Catalunya que utilitza aquesta avançada tecnologia, presentada al Mobile World Congress d’aquest any 2021. Mitjançant la fibra òptica i connexió 5G, la tecnologia permet apropar fins al congrés personalitats de tot el món de manera remota i en temps real, a través d’una pantalla gegant.

Avui et destaquem
El més llegit